Rövidesen érkezik az Opera új böngészője, a jéghideg ICE

KeleMan 2013.01.22. 18:09 Apple, Programok 2 hozzászólás 588

Rövidesen megérkezhet a hivatalos App Store áruházba is az Opera Software legújabb böngészője, melyet a készítők kifejezetten iOS és Android eszközökre terveztek. Az ICE néven érkező új böngésző szoftver egyik fő újdonsága, hogy a megszokott Presto motort a WebKit-re cserélték le a szakemberek. Ez hajtja a Google Chrome vagy épp az Apple Safari böngészőjét is.

A Pocket-Lint szerkesztői pár napja egy videót is készítettek, melyen működés közben is megcsodálhatjuk a böngészőt. Az új böngészőben elhagyták a tabok-at (fülek), helyette gesztusvezérelt irányítást kapunk, a lehető legminimalistább kivitelezéssel. Természetesen a másik Opera böngésző, a Mini nem szűnik meg, azt továbbra is fejlesztik majd.

Várható, hogy az Opera Software tavasszal a személyi számítógépeken és egyéb asztali rendszereken is elérhetővé teszi majd az ICE böngészőt. Az alkalmazás minden bizonnyal ingyenesen elérhető lesz az iOS eszközökre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. SDaniel55 - 2013.01.22. 18:25

    A keresés, akkor több adatforgalmat is fog fogyasztani, mert több oldalt kell betöltenie…. Általában feleslegesen. :| Ezen felül elég tetszetős. :)

  2. Akos - 2013.01.23. 07:59

    Remélhetőleg ebben a verzióban ki lehet kapcsolni a mobil nézetet. Mert az egy fos!!!

Szólj hozzá Te is!