Apple vezette konzorciumnak adta el ötleteit a Kodak

Slemi 2013.01.15. 21:35 Apple, iPhone 0 db 463

Múlt pénteken döntött az ügyben illetékes bíróság, és engedélyezte 1100 Kodak szabadalom eladását egy Apple, Google és Microsoft vezette konzorciumnak. A szabadalomcsomag, mely végül 525 millió dollárért (több 100 milliárd forintért) kelt el, alulmúlta a Kodak elképzeléseit, akik 2 milliárd dollárt szerettek volna kicsikarni a cégektől.

A valaha nagyhatalmú Kodak jelenleg a csőd szélén áll, mert a tömeges digitális technológia eljövetelével jelentősen lecsökkent a szerepe a filmipar terén. A cég nem tudott lépést tartani a vetélytársakkal, túl későn váltott át a digitális technológiára, ez pedig a konkurensek megerősödését, valamint a Kodak vesszőfutását jelentette.

A szabadalmakat melyek pénteken gazdát cseréltek, összefoglaló néven így nevezik: Táblagépekben, okostelefonokban és kamerákban használt képalkotási technológiák. Az Apple, Google és a Microsoft mellett voltak még tagjai a konzorciumnak, amely a szabadalmakat vásárolta, többek között az Adobe, RIM, Samsung, HTC, Fujifilm, Facebook, Amazon és a Shutterfly.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Bence vagyok, 20 éves egyetemista. Nagy Apple-rajongó.

Szólj hozzá Te is!