Fizetéssel felruházott tokokat mutatott be az US Bank

Slemi 2013.01.15. 22:20 Apple, iPhone 0 db 608

Az US Bank bejelentette, hogy elindítja új fizetőrendszerének próbáját, mégpeidg a Go Mobile rendszert, amihez NFC képes iPhone tokokat helyez működésbe. A szolgáltatás kezdetben Utah államban levő Salt Lake Cityben, valamint az Oregoni Portland városában érhető el. A bank ügyfelei mindkét városban a fiókokban érdeklődhetnek arról, hogy juthatnak hozzá a különleges tokhoz.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tokok térítés nélkül kerülnek-e az ügyfelekhez, vagy fizetni kell értük. Az US Bank honlapján a feltételek közt ez áll: iPhone 4 vagy iPhone 4S, valamint az ügyfélnek rendelkeznie kell (vagy ha nincs, akkor igényelnie kell) egy, az US Bank által kibocsátott FlexPerks Travel Rewards Visa Signature kártyával, hogy használhassa a bank Go Mobile fizetőrendszerét.

A tokok minden olyan kiskereskedőnél használhatóak lesznek majd, ahol már eddig is lehetőség nyílt payWave-n keresztüli fizetésre. Az Apple úgy látszik tehát ezt a megoldást választotta, miközben a konkurens cégek, amelyek a Google operációs rendszerét, az Androidot használják, a Google Wallet fizetési rendszerrel kísérleteznek.

Habár voltak arra utaló jelek, miszerint az iOS 6 magába foglalja majd a digitális fizetés lehetőségét, melyet természetesen beépített hardver is támogatna. A jelenlegi Passbook szolgáltatás egy kicsit energiaigényes, de sok mérnöki munkát megspórol azzal, hogy 2D-s vonalkódokat jelenít meg, amelyeket bármely kereskedésben található lézerszkennerrel le lehet olvasni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Bence vagyok, 20 éves egyetemista. Nagy Apple-rajongó.

Szólj hozzá Te is!