Ultravékony billentyűzet és játékvezérlő iPhone 5-ös készülékhez

Tian 2013.01.04. 12:58 Apple, Kiegészítők 1 db 2 870

A kínai székhelyű iPhone5mod cég, ahogy a neve is sugallja, leginkább a legújabb generációs iPhone készülékekhez kínál olyan kiegészítőket, melyek egyrészt egyedieknek számítanak a piacon, másrészt pedig természetesen nem találhatóak meg az Apple Store kínálatában, így csupán megrendelés útján juthat el a felhasználókhoz.

Bár a múltkori 3 az 1-ben Lightning kamera csatlakozó kit, amelyről mi is írunk egy cikket itt az oldalon, kifejezetten csak az iPad mini és a negyedik generációs iPad készülékekkel kommunikált, a cég most egy újabb kiegészítővel állt elő, mégpedig egy hordozható mágneses billentyűzettel, illetve egy gamepaddel.

Az EX Hybrid Controller elnevezésű kiegészítő egyrészt tartalmaz egy QWERTY billentyűzetet, így az office felhasználók, bloggerek kényelmesen gépelhetnek be hosszabb sorokat is a fizikai billentyűzet segítségével, másrészt pedig egy játékvezérlő panelt is tartalmaz a csomag, ami pedig a játékos felhasználóknak kedvez. Ha akarod írhatsz, ha akarod játszhatsz.

A billentyűzetek használatához először egy tokot kell felhelyeznünk az iPhone készülékünkre, majd ezután tudjuk ráhelyezni a hátlapra a billentyűzetet, mely a mágnesességének köszönthetően könnyen felpattintható és átfordítható a másik oldalára, ha éppen nem használjuk. Ez praktikus, mert mégis hordozni tudjuk a készülékünkkel együtt, így ha bármikor kell, akkor egyből kéznél van.

A játékvezérlő és a qwerty billentyűzet is 2 mm vastag és erős alumíniumból készült, így viszonylag nem lesz tőle a készülékünk szemmel láthatóan vastagabb és (remélhetőleg) amiatt se kell aggódnunk, hogy netalán elhajlana. Mindkét panel Bluetooth-on kapcsolódik a készülékünkhöz.

A billentyűzet feltöltésére egy külön tok szolgál, mely 1 óra töltéssel, 40 óra használati időt képes produkálni és 160 óra készenléti időre számíthatunk a gyártó szerint. Az EX Hybrid Controller a gyártó weboldalán rendelhető meg 50 dollár ellenében szállítással együtt. Érdemes még megtekinteni a billentyűzet háttérvilágítással rendelkező darabot is, szintén az iPhone5mod-tól.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Martin06 - 2013.01.04. 18:04

    Egész jónak tűnik,jobb lenne ha nem csak 5el lenne kompatibilis ha nem
    4el 4s-el is! Az előző “3in1” es megoldásukkal a szemem előtt nem szívesen adnék ki 50$ potyára :)

Szólj hozzá Te is!