Tim Cook is az év emberei között foglal helyet a Time listáján

Helme 2012.12.23. 15:27 Apple, Steve Jobs, Tim Cook 1 db 370

A Time magazin minden évben meghirdeti az év embere versenyét. A roppant neves megmérettetésen olyan személyeket keresnek, akik az adott évben meghatározó cselekedet hajtottak végre. Az élet számtalan területét pásztázzák, így cégvezértől kezdve egészen az afrikai szabadságharcosig terjedhet a jelöltek listája. Idén Tim Cook is köztük volt, s nagyon jó helyen zárt.

A Time megjegyzi: mindenki azt hitte, hogy Steve Jobs valami olyan vezetőt választ maga helyett, aki hasonlít rá. Ennek ellenére pont a szöges ellentétét nevezte ki vezérigazgatónak. Jobs pimasz volt, hangos, kiszámíthatatlan, gátlástalan, ráadásul nagyon gyakran borostás. Cook nem ilyen. Ő pontosan úgy néz ki mint egy igazi Apple elnök-vezérigazgató: olyan, mint egy Apple termék. Csendes, rendezett, aprólékosan megmunkált, ugyanakkor kedves és hívogató. Tim Cook haja olyan, mintha Jony Ive tervezte volna és Kínában gyártották volna széncsiszolt alumíniumból.

Amikor Steve Jobs 2011 október 5-én elhunyt hasnyálmirigyrákban, az volt az egyik legnagyobb kérdés, hogy van-e továbbiakban létjogosultsága az Apple-nek. Sokan támadták Tim Cook-ot, ráadásul több baki is volt már az irányítása alatt, de üzleti eredményeket tekintve kétségtelenül a legnagyobbak közé tartozik. Bár van még hová fejlődni, a képviselt irány jó, így egyértelműen megérdemli, hogy ő legyen a Time év embere választás harmadik helyezettje. A dobogó legfelső fokát Barack Obama szerezte meg, míg mögötte Malala Yousafzai végzett.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Keresztes György - 2012.12.23. 19:01

    Van szó a brushed metalra de sajnos szén az nincs ebben a csiszolás-technológiában, max valami kvarcféleség. A magyarban létező szó erre a szálcsiszolt. #no-offense

Szólj hozzá Te is!