Új vezető érkezik a Magyar Telekomhoz

Helme 2012.12.12. 18:43 Egyéb 0 db 426

A Magyar Telekom Igazgatósága 2013. január 1-jei hatállyal kinevezte Walter Goldenitset a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettesévé. Walter Goldenits a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz.A műszaki vezérigazgató-helyettes tevékenysége kiterjed a Magyar Telekom Csoport hálózatfejlesztési és üzemeltetési, IT architektúra, fejlesztési és üzemeltetési, műszaki stratégia és nagykereskedelmi tevékenységek irányítására. Walter Goldenits 42 éves, a Bécsi Műszaki Egyetemen szerzett műszaki matematikus diplomát.

Pályáját 1998-ban kezdte a Mobilkom Austria IT részlegén, majd 2003-tól az IT terület vezetője lett. 2007-től több vezető pozíciót töltött be a Telekom Austria csoportnál: előbb az IT és hálózati részleg vezetője volt az si.mobilnál, majd a Telekom Austria vezetékes üzletágának műszaki vezérigazgató-helyetteseként felelt a szervezet átalakításáért, továbbá az IT életciklus-menedzsment és az IT transzformáció vezetése is a feladatai között szerepelt. 2010-ben a Mobilkom Austria és a Telekom Austria egyesülésével létrejött A1 Telekom Austria műszaki vezérigazgató-helyettese lett. Fő feladata a vezetékes és mobil műszaki területek integrációja, az LTE és az optikai hálózat bevezetése és fejlesztése és az IT funkciók harmonizálása volt.

“Walter Goldenits személyében olyan szakembert nevezünk ki, aki értékes tagja lesz a vállalat vezetésének. A Magyar Telekom számára izgalmas időszak következik: a 4G hálózat fejlesztése és minden eddiginél innovatívabb megoldások szállítása vár ránk. Walternek kulcsszerepe lesz abban, hogy elérjük kitűzött céljainkat.” – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!