Még mindig szeretnek Tim Cook vezetése alatt dolgozni a munkavállalók

HusztiD 2019.06.20. 15:55 Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 260

timcooktulane-800x600

Felhasználók, de még hozzáértők által is sokat vitatott téma, hogy ki a jobb vezérigazgató. Sokan az Apple társalapítóját, Steve Jobst emlegetik, hiszen ő volt az, ki anno megmentett cégét, majd a kétezres évek derekán felvirágoztatta. Sajnos Steve is csak egy ember volt, s egészségi állapotának romlásával Tim Cook részére adta át a stafétabotot, ki továbbra is büszkén vezeti az almás vállalatot. A jelenlegi CEO mutatói is magáért beszélnek, hiszen mondhatni évről évre újabb magaslatokba emeli az Apple-t.

No de mi a helyzet akkor, ha nem a számok, hanem az alkalmazottak beszélnek? A Glassdoor által minden évben készül egy felmérés, melyben azt keresik, hogy milyen egy adott nagyvállalatnál dolgozni, milyen a vezérigazgató. A statisztikákban több tízezer munkavállaló véleménye szerepel. A legújabb, Employee’s Choice Awards felmérésben Tim jobban teljesített az előző évhez képest, ugyanis ameddig tavaly a 96. pozíción tanyázott, addig most a 69-re ugrott előre.

Az almások részéről nem kevés válaszadás érkezett, ugyanis összesen 15 ezer Apple alkalmazott értékelése alapján rangsorolták a CEO-t. Tim a tavalyi évben 91 százalékos elégedettségi indexszel rendelkezett, azonban idén sikerült kicsit javítania, s 92 százalékra feltornásznia magát.

Végül érdemes megemlíteni, hogy anno 2012-ben volt Tim a csúcsponton, ugyanis ekkor 97 százalékos indexszel rendelkezett. Ha kicsit viszonyítani szeretnénk, akkor Steve Jobs, halálának évében, 2011-ben 95 százalékossal rendelkezett. No és milyenek voltak a rangsorolások? 2013-ban és 2014-ben a 18. volt, 2015-ben a 10., míg 2016-ban a 8. helyig sikerült felmásznia. Ekkor történt a visszaesés, ugyanis 2017-ben az 53. helyre esett vissza, míg előző évben a 96-ra. Ezzel pedig elmondható, hogy Tim immáron 7. éve, hogy helyt kap a top 100-as listában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!