Az iCloud nagyon gyakran szívatja meg a felhasználókat

NZsolt 2012.12.02. 17:32 Apple, iPhone 31 hozzászólás 6 878

Nemrég egy volt Apple alkalmazott borította ki a bilit, mikor azt mondta, hogy szerinte a Google gyorsabban fejlődik design-téren, mint az Apple a webes fejlesztésben, egészen konkrétan az iCloud-ra célozva. A vádaskodás nem tűnik alaptalannak, ezt mindenki tudja, akinek már legalább egyszer az égbe küldte a vérnyomását az iCloud.

A TUAW újságírójának nagyobb lélegzetvételű cikkében igencsak megköszörüli a pengéjét az Apple hátán, az eszközök szinkronizálásának hátulütői miatt. Először azon ironizált, hogy a cégnek sokkal lassabban esett le: kábeles megoldással adatot szinkronizálni nem menő a XXI. században, szinte minden nagy cég „A Völgyben” rájött erre, évekkel korábban, és egy jól működő rendszert épített ki – ami az Apple-nek nem sikerült.

Victor Agreda, a cikk szerzője akkor szembesült az iCloud hendikepjével, amikor a hálaadási vacsora után haza szeretett volna autózni barátjától. Mivel nem ismerte a környéket, utasította Siri-t, hogy a GPS-szel mutassa a hazavezető utat, Siri pedig bölcsen hallgatott- ugyanis a saját adatai eltűntek az iPhone-ból, lakcímmel, telefonszámmal együtt, minden. A „My Info” –ba beírt adatok ugyanis egy iCloud szinkronizálás közben minden figyelmezetés nélkül köddé váltak.

Több blogon és fórumon is találkozhatunk olyanokkal, akiknek a szinkronizálás közben bizonyos dokumentumok tűntek el, vagy éppen kettőződtek, illetve négyszereződtek meg. És ők még a szerencsések, hogy egyáltalán megtörtént a szinkronizálás maga, mert ez sem mindig jön össze mindenkinek. Persze nem csak „szimpla” bosszúságot okozhat az iCloud: nemrég egy tanárnő véletlenül szinkronizálta az iPhone-ján tárolt képeket kebleiről a diákok által használt iPad-ekre, akik valószínűleg két igeragozás között igencsak meglepődtek az ajándék toplesz fotókon.

Adatvesztés esetén több dolgot is tehetünk, érdemes lehet megpróbálni a SIM kártyáról betölteni a kontaktokat, esetleg csatlakoztassuk készülékünket az iTunes-hoz, majd indítsuk újra az eszközt. Bekapcsolás után elméletileg az elveszett adatok visszakerülnek a helyükre, mikor elkezdődik az automatikus szinkronizálás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

31 hozzászólás

 1. xxx - 2012.12.02. 17:41

  pont erről van szó, én most cseréltem a notebookot macbookra s gondoltam egye fene legyen hozzá iphone is, meg kell mondjam andorid után az idegbaj kerülget még 2 ét eltetével is. normálisan nem lehet szinkronizálni a naptárat pl. a névnapok adott napon annyi szor megjelennek ahány ére ismételve van a kapcsolatokat normálisan nem lehet szinkornizálni, szóval ez álam cseszettül negatív egy ilyen cégnél. már eljutottam oda hogy kézzel adogatom hozzá az icloudosss kontakjaimat s két naptárat vezet biztos ami biztos alapon de ez nem nyerő :(

 2. Andrewyx - 2012.12.02. 17:48

  Kit érdekel?nekem hiba nélkül müködik.
  Idióták mindig is lesznek.
  A cikk második fel meg kamu.
  A saját felhőjét hogyan szinkronizálta volna a tanárnő a többi ipadre? Max 5 eszközt kezel a felhő.
  De minden egyes ipaden be kellett volna ütni az apple id-t a hozzá tartozó belépési kóddal.szóval?

  Na mindegy hagyjuk.
  Viszont roppantúl bosszant hogy,jó ez az oldal,de nem engeditek nagyitani.én elhiszem hogy a cinema imacen jó a betűméret,de a 10″ collos ipaden akkora mint 1 hangyafing.
  Magyarul kifolyik az ember szeme.
  Jó lenne ha valamit tennétek ez ellen.köszi!

 3. keegan - 2012.12.02. 18:04

  hendikep? toplesz?

  az angol szavakat írjuk már angolul…

 4. MacFly - 2012.12.02. 18:17

  Baromság! Nekem müxik.
  sztem jó

 5. indyer - 2012.12.02. 18:18

  Engem is megviccelt már! Eddig 2 alkalommal vált köddè a telon minden adatom s amikor vissza akartam tölteni kiderült hogy a saját felhőmben hiába látszódik úgy ,hogy ott vannak az adataim az mègsincs ott! Nem sikerült a felhőből visszatöltem!
  Csak megjagyeznèm nem az èn hibámból nem sikerülh hanem a rendszer hibásodott meg!

 6. Ács Ferenc - 2012.12.02. 18:30

  Időnként a felhő mellett a laptopra is mentem a tartalmat.

  • Kovács György - 2013.06.14. 18:57

   Tudnál benne segíteni, hogy azt hogyan kell?

 7. Istvan - 2012.12.02. 18:38

  Teljesen igazad van andrewyx

  Olyan kicsik a betűk iPaden, hogy szinte olvashatatlan. Nem tudom retinan, milyen mert nekem 2-es van, de erre is lehetne optimalizálni kicsit…

 8. feketebarany - 2012.12.02. 18:44

  Ha nemtudja hasznalni, akkor ne eroltesse.

 9. Romolusz - 2012.12.02. 19:02

  Retinán tökéletesen olvasható

 10. Csaba - 2012.12.02. 19:16

  3GS-ről váltottam 5-re,de minden adat visszajött a felhőből!!!

 11. Csoki - 2012.12.02. 19:34

  Az adatmentéshez még senki nem próbálta ki az “ExcelContacts”-ot? Pedig jó..!

 12. Lacccciiiii - 2012.12.02. 21:04

  Sziasztok!!!!! FYI: Azoknak mondom ezt, akik ipaden rosszul látják a betűket: van app ipadra is és bár ott sem lehet nagyítani, ellenben tökéletes méretben látszik minden. Nekem is az van fent az ipad2-mön és sztem coooooll. Csak egy segítő javaslat.
  Üdv mindenkinek!!!!

 13. dhdudbdhxz - 2012.12.02. 22:58

  Hányszor mondjam, rohad a szar alma.
  vegyétek már. Észre magatokat.
  bukott az ifos5 már reszelik az ifos5st.
  bukta van gyerekek

 14. lac - 2012.12.03. 07:03

  Nálam a facetime,imassages nem működik már egy hónapja,be sem tudok jelentkezni Mac-en,IPhonon működik.Appletől azt kaptam,hogy a gépem rossz máskor meg azt,hogy náluk van a hiba ,ködösítenek csak,valaki járt már így?

  • Dani - 2012.12.03. 10:23

   K. Laci te vagy az? Este hívjál fel és segítek. Hátha meg tudjuk csinálni. Dani

 15. HunXPlayboy - 2012.12.03. 08:05

  Kedves dhduddhxz vagy akármi is a neved amit kétszer nem mersz felvállalni!

  Hogy jössz te ahhoz hogy bármilyen eszközről így nyilatkozz? Te terveztél, készítettél jobbat? Vagy esetleg fogtál a kezedben olyat ami jobb? Vagy szimplán rosszmájú vagy mert neked még mindig Nokia 3210ed van? Ami hozzá teszem jó telefon volt 12éve.

  Szóval téged mi qualifikál arra hogy ilyeneket mondj? Mert a nyelvhasználatodból kiindulva még érettségid sincs és ezek elég nagy szavak olyantól akinek kevesebb végzettsége van mint a kutyámnak aki ugyanis 34 vezényszót tud 2 nyelven. Ez majd’ megkétszerezi a te képességeidet.

  A cikkhez hozzászólva pedig: nekem az iCloud jól működik több eszközön is remekül szinkronizál. Akiknek nem működik rendesen próbálják meg újra beállítani az iCloud control panel segítségével a szinkronizációt.

 16. polaDroid - 2012.12.03. 10:05

  Én google contacts-ot használok.
  Azonnal ment minden új vagy megváltoztatott kontaktot. És a gmailen belül lehet faszásan szerkesztgetni.
  Új készüléknél pedig csak be kell állítani imígyen:
  http://support.apple.com/kb/HT4872?viewlocale=en_US

 17. Dani - 2012.12.03. 10:20

  Szerintem a nagy átlagot tekintve jól működik. Hasznos szolgáltatás mind az iCloud, mind a korábbi MobileMe. Pedig azért tudjuk, hogy annak voltak elismert hibái. Ettől függetlenül mindenki, aki kicsit is érzékeny az adataira, az időnként csinál egy manuális mentést is. Ennyi. Minimum a kontaktok, könyvjelzők, beállítások… A dokumentumok meg mennek a DropBoxba és félévenként DVD-re. Nálam.

 18. zoltan01 - 2012.12.03. 11:02

  Nekem sem biztos apple lesz a kov. gepem, es a telefonom sem biztos. Csupa felesleges funkciokkal pakoljak tele a softwaret. Cloud, meg facebook, siri, meg maps. Ki a fracot erdekelnek ezek? sokkal jobb lenne a nagyobb akkuido, ipadon usb kezeles cloud helyett. Normalisan hasznalhato szafari. telefonon ez a barom itunes szinkron mehetne a kukaba mindenestul, minek kell ez is? engem nem az icloud szivat, hanem az apple. kicsit unom mar.

 19. HunXPlayboy - 2012.12.03. 12:57

  Kedves Zoltan01!

  Ha észre vetted volna nem kell iTunes a szinkronizációhoz! Ha megvenném a zenéidet ahogy ki van találva a Store-n keresztül nem pedig torrenteznél akkor bizony menne számítógép nélkül is! Ennyi!
  Használd a szolgáltatást rendeltetésszerűen és máris jó lesz!!

 20. zoltan01 - 2012.12.03. 17:18

  HunXPlaybox kar a gozert. Bohockodas, potcselekves. Hasznald ezeket egeszseggel

 21. Gab - 2012.12.03. 23:12

  hmmmm.:) imadom olvasni a kommenteket!Eszmeletlen milyen emberek vannak.Komoly,h sokan azt kepzelik,h azzal,h megvasarolnak egy baromi draga almas keszuleket,akkor a dobozt kinyitva majd intelligenciat is talalnak a csomagban?Olvashatunk ilyeneket:bluetooth-on nem parosithato mas keszulekekkel.SZAR.Ez az iTunes is milyen szar!Nem kell.mennyivel egyszerubb lenne ha…Emberek.Sokan igy sem kepesek kezelni a keszuleket.Hat kepzeljetek el,h barmivel tudnal masolni le-fel akarmit a telodra.Mennyi ido alatt omlana a rendszer?Nem veletlen,h az Apple egy ellenorzott zart rendszert alakitott ki.Pont nektet,akiknek semmi gyakorlata,erzeke nincs az ilyen eszkozok kezelesehez.Persze ok az elsok akik jelbrekelik a telot,mert ugy remek lesz,sokkal szabadabb a rendszer,es mar meg is erkeztek az omlas kapujaba.Majd ossze is omlik es akkor jon a frocsogo hangnem,h ez egy szar,az Apple meg megy a lejton.Jah,h Te vagy a rendszer legfobb problemaja,az nem jut mar eszedbe! Igaz?Ha ismerned az informatika alapveto mukodeset es szabalyait,akkor nem volna ennyi problemad a keszulekkel.De ez igaz a mai kozlekedesunkre es az eletunkre is!Mindig van hibas,de az mindig mas!Soha sem en.

 22. HunXPlayboy - 2012.12.04. 13:42

  Kedves GAB!

  Hasonló álláspontunkat látva felcsillant a remény hogy vannak még normális emberek!

  Nem tudom hogy miért nem akarják az emberek rendeltetésszerűen használni a berendezéseket. Sosem fogom fel hogy miért akarnak mindig mást! Nem kell ezt használni! Ha pedig az almát választottad ilyen vagy olyan okból használd úgy ahogy kell!

  Ha egy földművelő vesz egy M5 BMW-t és lefikázza hogy szar mert nem lehet vele aratni akkor azt mennyire vennétek komolyan. Arra használd amire kell és való és hidd el hogy az összes alma úgy fog menni ahogy kell!!!

 23. Waffen - 2012.12.04. 16:16

  De jó volt ezt a két előttem lévő hozzászólást olvasni !
  Köszönöm

 24. J - 2012.12.05. 07:41

  Azert, mert 10 emberből 1-2 nem tudja értelmesen használni, attol meg nem a rendszer a szar. Mar bő 2 hónapja használok almát, azelőtt sose volt meg okostelefonom se, megis egy darab problémám se volt meg. Jailbreaktelen egyébként a 3gsem. Amúgy azt tényleg nem ertem en se, hogy ha kivan a pucutok az almával, akkor miert van meg mindig nálatok? Eladod, veszel androidot es meg marad is pénzed. Ennyi

 25. Nemo - 2012.12.05. 15:49

  Nekem sokkal jobban bejon az icloud mint a google felho… Mikor a kontaktjaim googlevel voltak szinkronizalva a telefonra tolteskor teljesen szetlotte a neveket…icloudnal ezt nem tapasztaltam minden olyan volt mint ahogy En elmentettem…

 26. Josska - 2012.12.06. 08:08

  Az alma fényévekkel veri az összes konkurens céget,egyedisége,és egyszerűsége lenyűgöző!Köszi “Steve!

 27. Pinkarga - 2012.12.08. 19:16

  Nekem nem volt 2,5 éve Apple telóm, de beugrottam az ip4-be, tetszett, hogy stabil, pattan, s minden azt csinálta, amit kellett. Aztán jött a JB, s kicsit bonyolódott az élet, de cserébe olyan cuccokat tudtam rajta beüzemelni, ami egy telótól, de PDA-tól sem igen várható el. Igaz, ha nem lenne informatikai ismeretem, nem ismerném a BSD rendszereket, sokszor nagy bajba kerültem volna. Ezek ellenére igen nagy lendülettel kerestem a konkurens megoldásokat, hátha az Android megközelíti az IOS-t, vettem is Androidos táblagépet, kipróbáltam pár telót is ( nem csak az olcsó, hanem az iphone árával vetekedőt is), de sajnos rá kellett jönnöm, hogy az Android háza táján sokszorta több a gond (nem is kis gondok), mint iOS-éknél, mely negyedére igen kézzel fogható az ok: más, amikor egy cég a saját vasára fejleszti, optimalizálja operációs rendszerét, meg megint csak más, mikor kismillió eltérő vasra kell ugyanezt megtenni, de ez nem magyaráz meg mindent. Az Android is kitűnő oprendszer lesz, amikor a bughalmokat kinövi. Szóval mindkét platformnak megvannak a hibái, előnyei, ezen veszekedni kár!!!!!

 28. Parallax - 2012.12.10. 11:51

  nekem is szinkronizálhatta volna a tancsinéni azokat a képeket B)

 29. gringo - 2014.01.24. 12:01

  Én elhiszem, hogy, aki nem érti az informatikát az eltaposandó féreg, mégis feltenném szerény kérdésemet: Tud-e valaki abban segíteni, hogy a telefonomat itunes-zal összedugtam a számítógépemmel. Minden gombnyomás és kérdezés nélkül szinkronizálni kezdett, a szinkronizálás végére a kontaktoknak csak a neve maradt meg, nem kérdezett semmit, és nem nyomtam meg semmit. Sehol nincs a gépen, vagy a telon nyoma a telefonszámoknak. Valóban én követtem el a hibát? De ami fontosabb, hogyan kapom vissza azt a 2500 telefonszámot, amire a vállalkozásom épül? Ez nem fordult volna elő egy androidos telóval, hogy kérdezés nélkül töröl a telefonról bármit is.
  De azért segíthetnétek, köszi

Szólj hozzá Te is!