Hamisnak bizonyultak a pletykák: az új iMac-ek nem késnek

NZsolt 2012.11.21. 13:26 Apple, Mac 0 db 370

Karácsonyra mégis a fa alatt lehetnek az iMac új típusai. A 9to5mac.com-hoz közeli források úgy értesültek, hogy alaptalan a pletyka, miszerint az iMac két új, 21,5 illetve 27 inches kijelzővel ellátott típusa nem fog időben megérkezni a boltokba. A francia MacBidouille indította el a lavinát, amikor azt állította, hogy az új gépeket csak 2013. tavaszától lehet majd beszerezni, s Tim Cook egy telefonos konferenciabeszélgetésen elhangzott mondatát idézte, miszerint az iMac-ek utánpótlásának sebességét erőltetetten meg kell majd növelni.

A találgatás azért nem tűnt alaptalannak, mert az új iMac sokkal vékonyabb lesz (mindösszesen 5 mm), mint elődei, és a készítés során a keret hegesztése nem volt egyszerű feladat. (Az iMac borítójának elkészítéséhez már egészen egyedi, a repülőgépekhez és rakéták üzemanyagtartályainak készítéséhez használt technológiát alkalmazták).

Úgy tudják, hogy a kisebbik iMac-ek már megérkeztek az USA főbb elosztó központjaiba, az Apple honlapján pedig továbbra is november, illetve december van feltűntetve az érkezési időpontnál (A tervek szerint a „kisebbik” darab egy hónappal hamarabb érkezik). Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy az iMac honlapján még előrendelést sem lehet leadni – az árakat azonban már régebben közzétették, a 21,5 inches darab 1299 dollárt, míg a 27 inches 1799 dollárt kóstál majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

Szólj hozzá Te is!