Tárgyalóasztalhoz ült Barack Obama és Tim Cook

NZsolt 2012.11.21. 10:15 Apple, Egyéb, Tim Cook 1 db 613

A közelgő válság elhárításához Amerika leggazdagabbjaira is szükség van. Barack Obama, az USA elnöke az amerikai gazdaság prominens szereplőivel tárgyalt a hétvégén, hogy megbeszéljék a következő évre jósolt újabb gazdasági válság elkerülésének lehetőségeit. A Reuters szerint a nemrégiben újraválasztott elnök asztalhoz ült többek között Jamie Dimonnal, aki a JP Morgan Chase & Co. vállalat ügyvezető igazgatója, Warren Buffet amerikai befektetővel (aki a Forbes magazin szerint 2008-ban a világ leggazdagabb embere volt) és Tim Cook-kal, az Apple vezetőjével is egyeztetett.

Obama azt tervezi, hogy a leggazdagabb rétegre kirótt adókat megemeli. Dimon a múlt hónapban kiállt a döntés mellett, és kijelentette, hogy hajlandó lenne magasabb adót fizetni, ha ezzel a közelgő recesszió okozta sokkot enyhítheti. Az elnökre és a kongresszusra nagy nyomás nehezedik, hogy a tárgyalások minél hamarabb eredményre vezessenek és a gazdaság ne zuhanjon le egy úgynevezett „költségevetési szikláról”, mert akkor 2013-tól ismét egy újabb válság köszöntene az országra.

Barack Obama egy folyamatos párbeszédfolyamatot kíván fenntartani Amerika legbefolyásosabb üzletembereivel, hogy találjanak egy kiegyensúlyozott deficitcsökkentő megoldást, mely védi a középosztályt és segíti a gazdasági fellendülést – nyilatkozta a Fehér Ház illetékese a hírügynökségnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

21 éves egyetemista, a technika messzebbi oldaláról. Kedveli az áram nélkül is működő dolgokat.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Blabla - 2012.11.21. 12:29

    Az allam helyett mért nem az embereknek fizetnek ? :D ugy mindjárt jobb lenne :)

Szólj hozzá Te is!