Végre megérkezett az iPhone-ra optimalizált Port.TV

Helme 2012.11.07. 12:46 Apple, Programok 1 db 3 003

A TV PORT.hu mobil app HTML5, CSS3 és Javascript alapon álló, cross-platformos alkalmazás. A Javascript kódbázisnak köszönhetően az alkalmazás nagy része egyszerre fejleszthető Android és IOS platformokra. Az alkalmazás adatforgalmát a fejlesztők igyekeztek optimalizálni, ezért a rendelkezésre álló helyi adatbázis funkciót használták fel. Így az adatforgalom a TV-műsor napi egyszeri-kétszeri frissítésében merül ki, a TV program böngészése, keresése nem igényel adatforgalmat.

A TV műsor így rugalmasan, bármilyen szempont szerint megtekinthető. A most futó műsorok, az esti programok, filmek és sorozatok listája a helyi adatbázisból a telefonon, adatforgalom és a szerverre történő várakozás nélkül áll elő. A fejlesztők igyekeztek másképp is kényelmessé tenni az app használatát. A műsor csatornái kiválogathatóak, azaz az állandóan frissített program az érdekes csatornákra korlátozódik. Ennél is tovább mentek: egyes TV csatornákat teljesen el lehet tüntetni, ezekkel az app a továbbiakban semmilyen formában nem foglalkozik. Arra is ügyeltek, hogy a kedvencként elmentett csatornák sorrendjét tetszés szerint be lehessen állítani.

A webapp-ot futtató natív keretprogram kissé vastagabb a szokásosnál, főként olyan funkciókat tartalmaz, amelyek a böngészőkomponensben nem állnak rendelkezésre. Ilyen az egyes műsorokra kérhető értesítés. Az értesítések mechanizmusa platformonként eltér. Ezen felül sikerült kihasználni az érintőképernyők által nyújtott gesztusok lehetőségeit. Ezek jó része a HTML, Javascript réteg számára nem elérhető, tehát a gesztusok feldolgozása is a natív keretben történik. Ugyanez a helyzet az egyes telefonok hardvergombjaival.

A rendelkezésre álló PORT.hu-s adatbázis a naprakész TV műsoron kívül rengeteg háttér-információt tartalmaz az egyes műsorokról és filmekről. Minden műsor számára létrehoztak egy részletes lapot, ahol képgalériával, stáblistával, tartalmi leírással és a PORT.hu-ról származó értékeléssel és kommentekkel szolgálnak. A részletes információkat tartalmazó lap a szerverről tölti le az adatokat. A gyors kiszolgálás érdekében a szerveroldalon speciális kiszolgáló felületet hoztak létre.

A következő fejlesztési időszakban a tervek között szerepel az app sebességének és interaktivitásának növelése, amelynek érdekében tovább finomítják a megjelenítési réteget. Lehetővé teszik az appon keresztül való kommentelést, a műsorok értékelését és az értesítések szinkronizációját a PORT.hu-s értesítésekkel.

PORT TV (AppStore Link) PORT TV
Fejlesztő: PORT.hu Kiado Korlatolt Felelossegu Tarsasag

Besorolás: 4+1.90244

Ár: Free Letöltés

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. reconka - 2012.11.07. 13:05

    benne maradt a fules magazin linkje ;)

    “helyi adatbázis funkció” HTML 5 local Storage lenne?

Szólj hozzá Te is!