Need for Speed: Most Wanted – frissen, ropogósan már az App Store-ban

Tian 2012.10.30. 19:24 Apple, Játékok 0 db 2 235

Az októberi végi start beigazolódott és végre megérkezett a Need for Speed sorozat legújabb epizódja, a Most Wanted az Apple alkalmazásboltjába. Ennek ideje is volt, hiszen legutoljára bő egy éve, tavaly augusztusban jelent meg a Shift 2: Unleashed, amit már szinte mindenki végigjátszott és azóta várják a játékosok az új részt, hisz való igaz, a Need for Speed sorozatok az egyik legkedveltebb versenyzős, árkád játékok közé sorolható. Az új játék neve ismerősen csenghet számunkra, hiszen 2005 novemberében az Electronic Arts bemutatta a Most Wanted-ot, így azt gondolhatnánk, hogy az érkezik most az iOS platformra, viszont más a helyzet.

2012. június 1-jén bejelentették, hogy egy remake készül a játékból, melynek fejlesztését már a brit Citerion Games végzi, illetve az ő nevük alatt jelenik majd meg az új játék, várhatóan október vége felé konzolra, iOS-re és a többi rendszerre. A Criterion Games nevéhez kapcsolódik például a Burnout sorozat részei, de a “Hot Pursuit” és a “The Run” megalkotásánál is jelen volt például a csapat. Érdekességként megemlítendő, hogy még 2004-ben 40 millió angol font fejében az Electronic Arts tulajdonába került a Criterion Games, így tehát házon belüli fejlesztésről van szó. Nevezhetjük akár Most Wanted 2-nek is, de mivel az új Most Wanted részt a Criterion Games fejleszti, így az Need for Speed az EA-é, a Most Wanted pedig a Criterion Games sajátja. Az iOS-re és Androidra érkező Most Wanted megszületésében pedig az ausztrál fejlesztőcsapat, a Firemonkeys segített.

A játék első kipróbálás után nagyon meggyőző, az Electronic Arts, vagyis inkább a Firemonkeys csapata egy remek játékot alkotott. Leszakadt lökhárító, szikrázó oldalpanel, betört üveg, karcos lámpabúra, tükröződés a fényezésről – ezek mind jelen vannak a játékban, és az árkád stílussal párosítva egy remek összhatást kapunk. Járművek terén is bőven válogathatunk a kínálatból, mint például a Dodge Challenger SRT8 392, a Maserati GranTurismo MC Stradale, a Hummer H1 Alpha vagy akár a Porsche 911 Carrera S és persze ezen felül rengeteg mást is a 35 verda közül. Tuning terén sem lehet panasz, így mind optikailag, mind teljesítményileg magunk alakíthatjuk majd kedvenc kocsinkat. Ha a többiek ellen szeretnénk versenyezni online, elég bejelentkeznünk az Origin fiókunkba és már ki is hívhatjuk egy versenyre barátainkat.

A játék mérete 592 MB, viszont vegyünk figyelembe, hogy ez csak a telepítő fáljt! A játék teljes mérete telepítés után 1,7 GB, így mindenki egy plusz 1 GB-ot tegyen elérhetővé a játék számára. Támogatott készülékek terén sem lehet panasz, hisz még az iPhone 3GS és a 3. generációs iPod touch is a listán van. Mi is örömmel konstatáljuk veletek, hogy az iPhone 4-es készüléken rezzenésmentesen futott a Most Wanted, de az értékelések alapján viszont sokan írták, hogy az igazi élményt az iPhone 5-ös készüléken nyújtja.

Need for Speed™ Most Wanted (AppStore Link) Need for Speed™ Most Wanted
Fejlesztő: EA Swiss Sarl

Besorolás: 4+3.09756

Ár: HUF1,990.00 Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

Szólj hozzá Te is!