Tajvan: az Apple Maps túlságosan részletes és ez kockázatos nekünk

Helme 2012.10.20. 16:08 Apple, iPhone 2 hozzászólás 1 222

Múlt héten azért késtünk le egy sajtótájékoztatót, mert megpróbáltunk az Apple Maps-re hagyatkozni. Így, amikor olvastuk ezt a hírt, hangos nevetésben törtünk ki, – pedig alapból elég szomorú a hír – ugyanis már Tim Cook is elismerte, hogy ez nem a megszokott Apple színvonal. Persze azóta kiderült, hogy a Google próbált meg keresztbe tenni, így közvetve őket kell szidni. Míg az Apple társadalom háborog, addig Tajvan szerint túlságosan részletes az Apple Maps, ugyanis azon tökéletesen látható a hi-tech rakétaelhárító bázisuk.

A védelmi szóvivő teljesen megdöbbent, hogy a felhasználók szemügyre vehetik a 768 millió dollárt érő létesítményt, ami alapból arra funkciónál, hogy egy esetleges kínai rakéta támadást hárítani tudjanak. David Lo, a védelmi minisztérium szóvivője újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy már felvették a kapcsolatot az Apple szakembereivel. Arra kérik őket, hogy homályosítsák el a területet úgy, ahogyan azt korábban a Google tette.

Ennek ellenére már bekövetkezett a baj. Több millió iPhone felhasználó férhetett hozzá a képekhez, mely a titkosított katonai létesítményt ábrázolta. Szakértők szerint Kínában több mint 1.600 ballisztikus, nagy hatótávolságú rakéta van, melyet a szigetre irányítanak. Annak ellenére, hogy 2008 óta jobb a kapcsolat, a rakéták száma folyamatosan nő, ezért is komoly gond ez.

Az Apple-nél azt nyilatkozták, hogy természetesen eleget tesznek a kérésnek, de egyelőre senki nem nem nyújtott be hivatalosan kérvényt, így addig nem kívánnak semmit sem tenni az ügy érdekében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. Blabla - 2012.10.20. 19:19

    Mit kell beírni ha meg akarom nézni? Lehet hogy az 51 es körzetet is lehet látni XD

  2. MacFly - 2012.10.21. 20:28

    Beírod : Hsinchu :D

Szólj hozzá Te is!