Rendkívül környezetbarát az új iPhone 5 készülék

KeleMan 2012.10.04. 13:22 Apple, iPhone 1 db 1 096

A HealthyStuff.org összesen 36 különböző okostelefont vizsgált be az elmúlt időszakban, hogy azok mennyire is felelnek meg a különböző tanúsítványoknak, nem mellesleg mennyire környezetbarát a készülékek anyaghasználata. A telefonok felépítését, különböző alkatrészeinek kémiai vegyületeit megvizsgálva az iPhone 5 rendkívül jól teljesített.

Mivel az okostelefonokban rendkívül sok a különböző fém, az alumínium, higany, klór, ólom, bróm és a műanyag, érdekes eredmények születtek. A 36 készülékből a legrosszabb, utolsó helyen végzett az első generációs iPhone készülék, de például a régi nagy klasszikus Nokia N95 készüléket sem környezettudatosan alkották meg anno a finnek.

Az iPhone 3G és iPhone 4-es modellek tűréshatáron belül találhatóak, míg az Apple telefonjai közül a legelőkelőbb helyen az iPhone 4S modell foglalt helyet. Figyelembe véve azt a tényt, hogy az Apple évente 100-130 millió iPhone készüléket ad el, valamint, hogy az iPhone 5 teljes termékciklusa alatt az Apple 275 millió eladott példányra számít, nem is rossz eredmény a többi okostelefonhoz képest.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Zoltán - 2012.10.05. 07:45

    Sziasztok! A T-Mobile-os iPhone 5 tulajdonosoktól szeretnék kérni valamit! Kipróbálnálnátok valamit a kedvemért? A következőt kéne tenni! Zárjatok be a telefonon minden alkalmazást! Legyen a teló 3G hálózaton! Töröljetek minden átirányítást a ##002# kóddal. Miután nyugtázta, kapcsoljátok ki teljesen a készüléket, majd kapcsoljátok be újra! (Fontos, hogy kikapcsolás legyen, ne airplane mód) Miután visszakapcsolódott és feljelentkezett a hálózatra, nektek is megjelenik a felső sorban az aktív átirányítás ikonja??? Egy kis telefonkagyló kifelé mutató nyilacskával??? Nekem ezt csinálja, pedig semmilyen átirányításom nincs beállítva és ha a fenti módon törlök mindent – eltűnik! A müködésre nincs befolyással, csak furcsa… Nem tudom miért lehet ez…? Ha valaki rájön esetleg a megoldásra mesélje már el! Előre is köszi!

Szólj hozzá Te is!