Kérdések és válaszok – iPhone 5 a T-Mobile-nál

KeleMan 2012.10.01. 10:58 Apple, iPhone 11 hozzászólás 4 455

Nagyon sok kérdés és megkeresés érkezik hozzánk az iPhone 5 készülékkel kapcsolatban, mióta múlt hét pénteken megjelent a T-Mobile kínálatában az Apple új telefonja. Mivel mindegyikre nem tudunk válaszolni idő hiányában, valamint vannak már olyan információk, melyeket többször leírtunk, gondoltuk, hogy megosztjuk a T-Mobile oldalán is megtalálható infókat, hiszen lehet, hogy valaki nem ismeri ezeket, vagy nem nézte a szolgáltató oldalát.

Ha ezen kívül felmerül bennetek még kérdés, úgy azt kérlek a hozzászólásban jelezzétek és megpróbálunk mindegyikre itt válaszolni, ezáltal összegyűjthetőek a fontos információk, később könnyebb lesz ezen kérdésekre való válasz megkeresése.

Kizárólag új előfizetéssel kapható az iPhone 5?

Nem. Az iPhone-ok új előfizetéssel, (12 és 24 hónapos hűségnyilatkozattal, az előfizetésre és a díjcsomagra vállalt hűségnyilatkozattal (kivéve a MobilOtthon és MobilOtthon Prémium díjcsomagokat), Domino csomagban, valamint meglévő előfizetőnkként készülékváltással is megvásárolhatók (meglévő előfizetésre vállalt új hűségnyilatkozattal).

Mit jelent a díjcsomagra vállalt hűségnyilatkozat?

Azt, hogy a készülék megvásárlásakor nem csak az előfizetésre, annak fenntartására, de arra is kötelezettséget vállal, hogy a kiválasztott díjcsomagot a hűségidő (12 vagy 24 hónap) alatt nem váltja át a szerződésben vállaltnál alacsonyabb havi díjú díjcsomagra.

Miért érdemes hűséget vállalnom a díjcsomagra is?

Amennyiben nem csak az előfizetésre, hanem a díjcsomagra is hűségnyilatkozatot vállal, még kedvezőbb áron vásárolhat iPhone-t. Az aktuális akciós árakat honlapunkon az iPhone oldalakon tekintheti meg, ahol a készülékeket díjmentes házhoz szállítással meg is rendelheti.

Milyen díjcsomagokkal kaphatók az iPhone-ok?

A T-Mobile az iPhone 4-hez különleges, lebeszélhető perceket, adatforgalmat és SMS-eket tartalmazó T-Mobile ikon tarifacsomagokat és a szintén népszerű Mozaik díjcsomagokat ajánlja. Ezzel együtt az iPhone-ok a T-Mobile díjszabásban szereplő díjcsomagjaival (kivéve Mobil Otthon, Mobil Otthon Prémium) is megvásárolhatók. Meglévő havidíjas T-Mobile-előfizetők készülékváltással, hűségnyilatkozat vállalásával is vásárolhatnak iPhone-t. Az iPhone-ok Domino csomagban is kaphatók.

Jelenleg Dominós vagyok. Vásárolhatok iPhone 5 készüléket?

Természetesen, akár Domino csomagban is. Érdemes megfontolnia, hogy a készülék vásárlása esetén Domino feltöltőkártyás előfizetését havidíjasra váltsa át. Ilyen esetben ugyanis, hűségnyilatkozat vállalása esetén kedvezőbb áron vásárolhatja meg a készüléket. Amennyiben a díjcsomagra is hűségnyilatkozatot vállal, további kedvezményt kaphat. Ilyen esetben a hűségnyilatkozat ideje alatt a díjcsomagot nem módosítja.

Minden T-Mobile-os üzletben kapható az iPhone 5 készülék?

Az iPhone 5 korlátozott számú üzletben kapható. Az üzletek számáról és köréről a következő linken tájékozódhat a szeptember 28-ai bevezetést követően.

Van lehetőség számhordozásra?

Igen, iPhone vásárlása esetén is lehetséges a számhordozás. A számhordozást az átadó és az átvevő szolgáltatónál egyaránt kezdeményezheti, így hívószámát megtartva válthat szolgáltatót. Javasoljuk, hogy számhordozás esetén keresse fel a következő linken található valamelyik kijelölt üzletünket.

Milyen kapacitású iPhone 5 készülékeket forgalmaz a T-Mobile?

A T-Mobile 16, 32 és 64 Gb-os iPhone 5 készüléket forgalmaz. Fontos, hogy az egyes típusok elérhetősége változhat. Amennyiben a kiválasztott típust azonnal nem tudja megvásárolni, kérjük, honlapunkon válassza a készletértesítést vagy a forgalmazó üzletek egyikében iratkozzon fel az igénylők listájára.

Használható lesz a T-Mobile 4G/LTE hálózatán az iPhone 5?

Az iPhone 5 készülékeket átmenetileg a 2G/3G hálózatunkkal szolgáljuk ki a szolgáltatások zavartalansága érdekében. A szükséges műszaki tesztek elvégzése után, várhatóan még 2012 folyamán a 4G képes iPhone 5 felhasználók számára is elérhető lesz a T-Mobile szupergyors 4G/LTE hálózata.

Milyen színben kapható az iPhone 5?

A készülék fekete és fehér színben kapható (készlettől függően).

Köthető az iPhone 5-re is készülékbiztosítás?

Igen, az iPhone-okra köthető készülékbiztosítás, mindkét kategóriája (alap, extra).

Milyen SIM kártyával használható az iPhone 5?

Az iPhone 5 nanoSIM (4FF) kártyával használható. A kártyacsere feltételeiről érdeklődjön üzleteinkben.

Mit jelent a retina kijelző?

A lenyűgöző 4 hüvelykes Retina kijelző felbontása 1136 x 640 képpont. A 326 képpont/ hüvelykes képpont sűrűségnek köszönhetően a szövegek, képek és videók élesek, egyenletesek és valósághűek. szélesebb Bármely szögből jól látható a képernyő tartalma.

Hány hónap garancia van az új iPhone 5 készülékre?

A készülékre 12 hónap garancia van.

Hány megapixeles kamerája van az iPhone 5-nek?

Az iPhone 5 8 megapixeles kamerájával jó minőségű fotókat készíthet, sőt, akár 28 megapixeles panoráma fotókat is készíthet egyszerűen. A koppintásos fókusz állítás segítségével a kívánt részre tudja fókuszálni a felvételt. Az elkészült fényképekhez rendelhet geo címkéket, hogy később is tudja, hol készült a fotó. A hátlapi kamerát LED vaku is kiegészíti, amely a sötétben automatikusan működésbe lép.

Milyen minőségű videofelvételt készíthetek az iPhone 5 készülékkel?

Az iPhone 5 készülékkel full HD minőségű (1080p, 30 kép/másodperc) videofelvételeket készíthet, melyeket tetszés szerint vághat, szerkeszthet és megoszthatja őket e-mailen és MMS-en keresztül, illetve közzéteheti azokat közvetlenül a weben. Az esti videók készítéséhez a LED fény biztosít megfelelő világítást. Az App Store-ban elérhető iMovie alkalmazással a videóit dinamikus témákkal, átmenetekkel, zenével és fényképekkel láthatja el.

Mi minden található az AppStore-ban?

Az AppStore áruházban több százezer alkalmazás érhető el, hogy még több dologra használhassa iPhone készülékét. Mindent megtalál a játékoktól kezdve az üzleti alkalmazásokig, egészségügyig, utazásig és sok másig.

Hogyan találom meg legkönnyebben a készülékemen tárolt információkat?

Előfordult már, hogy gyorsan kellett megkeresnie egy telefonszámot? Az iPhone keresőjének használatával az iPhone összes elemében kereshet – alkalmazások neve, névjegyek, naptárak, zeneszámok, e-mailek, SMS üzenetek, jegyzeteket és még sok mást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

11 hozzászólás

 1. JakeJ. - 2012.10.01. 11:12

  Nagyon hasznos a cikk, csak kár, hogy jelen pillanatban a T-Mobile nem tudja értékesíteni a telefont! :-))

  • KeleMan - 2012.10.01. 11:18

   Sajnos ez a világ többi részén is így van, alig érkeznek a készülékek a gyártósorról.

 2. Dávid - 2012.10.01. 11:19

  Üdv. Nekem mindössze annyi lenne a kérdésem hogy ha az Apple.hu oldaláról rendelek magamnak IPhone 5 készüléket és neadjisten érvényesül nálam valamelyik hiba (meg karcolva érkezett telefon, képernyő villódzás vagy amik mostanság derültek ki hibák terén) akkor erre a garancia érvényes és cserélik, és ha cserélik akkor pontosan hova kell vinnem hogy cseréljék vagy hol kell bemutatnom hogy mi a hiba? Úgy tudom hogy hivatalos Apple bolt nincs Magyarországon csak az online oldal.

  Előre is köszi a választ.

 3. JakeJ. - 2012.10.01. 11:35

  @KeleMan

  Persze, tudom én.
  Nem is azért írtam, csak jó lenne már megvenni! :)

  A Voda több helyen is árulni fogja szerintetek?
  Én komolyan gondolkozom a szolgáltatóváltáson, szerinted érdemes a T-re várni, vagy nem fog hozzájuk záros határidőn belül annyi iphone érkezni, hogy személyesen is meglehessen venni?
  Voltam bent tegnap a Mammutban és most még listát sem írnak, mint 2 éve…

 4. Sly - 2012.10.01. 19:02

  Szervusztok!

  Egy nem éppen elhanyagolható információval szeretném kiegészíteni a fent leírtakat: több mint 5 éves Domino előfizetés után szerettem volna az új iPhone megvásárlásával párhuzamosan előfizetésre váltani, megtartva korábbi számomat. Azt a választ kaptam, hogy ennek semmi akadálya, mindösszesen 75.000 Ft-ot kell letétbe helyeznem, amit természetesen lebeszélhetek. (Hurrá!) A válasz a miért rendkívül prózai volt: csak mert így van és kész! Új számom lesz…

  • KeleMan - 2012.10.01. 19:03

   És új számmal nem kértek mobilelőleget?

 5. Sly - 2012.10.01. 19:14

  De igen, 10.000 Ft-ot.

 6. Mikrobee - 2012.10.01. 21:05

  Szép összefoglaló, de legeslegfontosabb kérdés az lenne, hogy mikor lesz???? Vár egy előrendelésem egy 32G-s fehérre, és lassan megbolondulok, hogy semmi visszajelzés nincs a készletről! A második megbolondulásom akkor lesz, ha kiderül, hogy olyan kevés 32G-s jön, hogy az első kiszállítási körbe nem férek bele…

 7. Vasili - 2012.10.02. 13:13

  Szintèn ezzel oltottak le hogy 75,000 ft előleget kell letegyek mèg ugyis hogy 1 éve vásaroltam tölük iphone 4 – t akkor 60 e elöleget kèrtek ! + ugyebàr részletre vennèm szóval a telofon kezdő rèszlet + 75e , Ekkor gondolkodom el azon ha màr több mint 100e forintot egybe ki adok akkor màr lehet jobban jàrok ha vàrok még 1 honapot ès kötöttsègek nèlkül fuggetlen telefont veszek.

 8. Anonim - 2012.10.02. 13:48

  Mi a franc ez a mobilelőleg lol?

 9. Wolfendrusz - 2012.10.02. 22:10

  Üdv!
  Iphon 4-esem volt már,elvileg holnap kapom az 5-öst,de három kérdésem lenne.
  Van-e már megoldás ezen három,szerintem sokakat zavaró problémára?
  1. számítógépről feltöltött fotókat,videókat,zenéket a telefonról nem lehet törölni.(csak ituneson keresztül)
  2. Híváslistáról kiválasztott számok törlése.(mert a 4-es csak az egész előzményt engedte törölni)
  Persze lehet,hogy jailbrakelve megoldható,de én nem szándékozom …
  3. Internetes előzményeknél szintén ugyanez érdekel,hogy csak egyes hivatkozásokat enged-e törölni,vagy csak a teljes listát.

Szólj hozzá Te is!