A Kúria előtt is lezárult a 2010. évi közgyűlés határozataival kapcsolatos per

Helme 2012.06.02. 12:40 Egyéb 0 db 125

A Magyar Telekom bejelenti, hogy a 2010. április 7-i közgyűlés határozataival kapcsolatos perben a Kúria a kisrészvényes felperesek keresetét elutasító jogerős ítéletet hatályában fenntartotta.

Mint azt korábban bejelentettük, 2010. május 6-án két magyar kisrészvényes keresetet indított a Társaság ellen, és kérte a bíróságtól a Társaság 2010. április 7-én tartott közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését. A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletével a keresetet elutasította, majd a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletével az elsőfokú ítéletet – a Társaság felperesek keresetét elutasító ítélet jogerőre emelkedett. A kisrészvényes felperesek a jogerős ítélet ellen felülvizsgálati kérelmet terjesztettek elő, amelyben rendkívüli jogorvoslatként arra kérték a Kúriát, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét helyezze hatályon kívül.

A Társaság 2012. május 30-án kézhez vette a Kúria, mint felülvizsgálati bíróság ítéletét, amellyel a Kúria a kisrészvényes felperesek keresetét elutasító jogerős ítéletet – a Társaság kérelmének megfelelően – hatályában fenntartotta. A Kúria ítéletével szemben fellebbezésnek és további felülvizsgálatnak nincs helye.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!