Az Apple beperelte a Pegasus kémprogram gyártóit

HusztiD 2021.11.30. 12:55 Apple, iPhone 0 db 561

Az Apple végre-valahára beperelte az NSO Group-ot, kikről már régóta olvashattunk, hiszen korábban kiderült, hogy sikerült egy olyan eljárást kifejleszteniük, amellyel némileg megkerülik az iOS biztonsági rendszerét. Mi több, ha visszaemlékszünk az elmúlt hónapok eseményeire, akkor a Pegasus szoftver a magyar médiában is felütötte a fejét.

Lényeg, hogy a Pegasus volt eddig az első olyan spyware, mely képes volt megkerülni az iOS biztonsági rendszerét. Ez lényegében azt jelentette, hogy lehallgatható volt a targetált felhasználók telefonja, hiszen a szoftver képes volt egy hamis Apple ID-t létrehozni, így hozzáfért a telefon kamerájához és mikrofonjához anélkül, hogy arról a felhasználóknak tudomása lett volna.

Köztudott volt, hogy az Android tulajok mellett az iOS felhasználók is ki vannak téve a veszélynek, így a vállalat ismert alelnöke, Craig Federighi többször elmondta, hogy igyekeznek minden biztonsági rést foltozni, amelyet a spyware kihasznált.

A jó hír, hogy az Apple beperelte az NSO Groupot eme incidens miatt, hogy a Pegasus szoftver által megtámadták és lehallgattak bizonyos iOS felhasználókat. Sajnos még csak most jutottak el idáig, de arra nem derült fény, hogy korábban miért nem perelték már be őket.

Kíváncsian várjuk a jövőbeli fejleményeket, illetve azt, hogy mit ér a pereskedés ellenük.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!