Ítélet született az Apple és az Epic csatájában

HusztiD 2021.09.13. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 531

Ha visszaemlékszünk, akkor valamivel több, mint egy éve kezdődött az Apple és az Epic balhéja azzal, hogy a játékfejlesztő megpróbálta kikerülni az Apple fizetési rendszerét. Mivel ez szerződésszegésznek minősül, az Apple törölte a Fortnite-ot az App Store-ból, majd az Epic pert nyújtott be.

Teltek a hónapok, több tárgyalás is lezajlott, azonban most végleges döntés született. Mondhatjuk, hogy egyik félnek sem igazán kedvez Yvonne Gonzalez Rogers bírónő döntése, hiszen mindkét fél ludas volt a történetben.

Az Epic-nek vissza kell fizetni a nagyjából 12 millió dolláros bevételének 30 százalékát az Apple részére, amit tavaly augusztus és október között szereztek a kaliforniaiakat megkerülve. Ezen felül 2020. november elsejétől szerzett bevételeknek is a 30 százalékát meg kell téríteniük kamatostól.

Ami az Apple-t illeti, ők is szerződést sértettek azzal, hogy tisztességtelen versenyt tiltó kaliforniai szabályokat szegtek. A kaliforniaiaknak ezentúl újra elérhetővé kell tenniük az Epic alkalmazásait az App Store-ban, valamint külső fizetési, úgynevezett third-party opciókat is biztosítaniuk kell.

Jelenleg az Epic nem elégedett a döntéssel, illetve kijelentették, hogy egyelőre nem tervezik újra elérhetővé tenni iOS-re a Fortnite-ot.

Figyelem! Kiemelt ajánlattal vár egész szeptemberben az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!