A távközlési adó maximuma idén havi 400, illetve 1.400 forint lehet

Helme 2012.05.28. 15:46 Egyéb 0 db 152

A távközlési adó maximuma idén havi 400, illetve 1.400 forint lehet az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságában illetve a költségvetési és számvevőszéki bizottságában elfogadott módosító javaslat szerint. Mindkét bizottság tagjai egyhangúlag fogadták el a gazdasági bizottság módosító javaslatát, amely szerint 2012-ben a hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni fizetendő adó havi összege magánszemély előfizetőnél nem lehet több 400 forintnál, nem magánszemély esetén pedig 1.400 forintnál.

A jövő évi távközlési adó a korábban beterjesztettel azonos marad, így 2013-tól magánszemély esetén havi maximum 700, nem magánszemély esetén maximum havi 2.500 forint. Ugyancsak egyhangúlag fogadta el a két bizottság azt a módosító javaslatot, amely szerint a kiszámlázást követő második hónapban válik esedékessé a távközlési adó befizetése, azaz a júliusi számlát nem augusztusban, hanem szeptemberben kell befizetni.

A két bizottság elvetette Babák Mihály (Fidesz) módosító javaslatát, amelyben a képviselő azt javasolta, hogy az áfa-törvény tegye lehetővé, hogy a kkv-szektorhoz tartozó vállalkozásoknál az alanyi adómentesség 5 millió forintról 6,5 millióra emelkedjen. Mivel a módosító javaslat megkapta az egyharmados támogatást, így az a plenáris ülés elé kerülhet. A szocialista képviselők által benyújtott módosító javaslatokat a bizottságok elvetették, mivel azok még a képviselők szavazatainak egyharmadát sem kapták meg, így azok a plenáris ülés elé nem kerülnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!