Tovább bővül a mobilpiac Kínában

Helme 2012.05.28. 16:36 Egyéb 0 db 94

Április végén 1 milliárd 30 millió volt a kínai mobiltelefon előfizetők száma, az egymilliárdos határt már márciusban átlépte – közölte a kínai ipari és technológiai minisztérium közleményében. Az év első négy hónapjában a mobilhasználók számának nettó növekedése a tavalyi év végétől megközelítette a 43 millió 800 ezer főt. Februárban, amikor hetente csaknem 3 millióval bővült az előfizetők száma, a hónap végére 997 milliót regisztráltak a statisztikák.

A világ legnagyobb mobil- illetve okostelefon piacán a három legnagyobb szolgáltató előfizetőinek száma márciusban 1,012 milliárd volt. A legfrissebb adatokból kitűnik, hogy a 3G szolgáltatást igénybe vevők az első négy hónapban 30,55 millióval nőtt, április végén elérte a 159 milliót. Január és április között a távközlési szektor 339 milliárd jüan bevételt jelentett (53,6 milliárd dollár), ami több mint 10 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az ágazat teljes bevételének 72,6 százalékát adták a távközlési szolgáltatások, míg egy évvel korábban ez az arány 70,8 százalék volt. A kínai mobilhasználók száma háromszorosa az Egyesült Államokban élőkének, és 2011-es adatok szerint Kína adja a világ mobil-előfizetőinek egyhatodát. A világ legnagyobb mobilszolgáltatója a China Mobil közel 670 millió előfizetővel rendelkezik, ami több mint a másfélszerese Afrika előfizetőinek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!