Vajon melyik a jobb? Siri vs. S-Voice!?

Legendd 2012.05.28. 18:45 Apple, iPhone 14 hozzászólás 2 407

A Samsung nagy hepaj közepette jelentette be a legújabb zászlóshajóját, amely a Galaxy S III nevet kapta. Ezzel a telefonnal együtt jött a hangvezérlés funkció, amely az S-Voice nevet viseli. A Verge, miután rávetette magát a készülékre, letesztelte, hogy vajon az Apple Siri, vagy a Samsung S-Voice szolgáltatása a jobb, pontosabb. Legelőször az tűnik szembe még az átlagfelhasználónak is, hogy a Siri jóval gyorsabban dolgozik, amely talán az Apple szerversebességeinek is köszönhető.

A „Ki Franciaország miniszterelnöke?” kérdésre Siri szinte azonnal az internetet hívta segítségül, az S-Voice pedig kicsit hosszabb gondolkodás után rávágta a pontos választ, méghozzá webes felület megnyitása nélkül. Ettől függetlenül az esetek többségében mindkettő hangvezérlő szolgáltatás a böngésző megnyitásával egyidejűleg volt képes válaszokat adni. A legnagyobb hasonlóság abban mutatkozik, hogy szinte ugyanolyan sebességgel képesek találkozókat létrehozni, valamint érdekes, hogy mindkettő rendszer ugyanazon parancsoknál gondolkodott el jobban, vagy éppen kérdezett vissza.

A Verge beszámolója szerint az S-Voice kicsit tovább rágódott a kérdéseken, viszont meetingek vagy ébresztők beállításánál egy leheletnyivel gyorsabban reagált vetélytársánál. Hasznos funkcióként emelték ki, hogy például a „felold” szöveg bediktálásával akár magára a kezdőképernyőre is juthatunk, így bővítve az Android rendszerbe lépés sorát. Ennek hátránya is volt a Verge szerint, mivel sajnálatos módon többször fordult elő, hogy egyszerű szavakra, vagy már megadott feloldást biztosító kifejezésekre egyszerűen nem reagált a készülék, vagy minimum többször kellett hozzá próbálkozni.

Minden információ persze még nem látott napvilágot az S-Voice-szal kapcsolatban, de annyi biztos, hogy a Vlingo – melyet tavaly decemberben vásárolt fel a Nuance – technológiáját használja, tehát ugyanazt, mint elődje, a Samsung Galaxy S II. Fura módon az Apple is köztudottan a Nuance-t használja a Siri-nél, és ahogy a Siri társalapítója, Norman Winarsky is mondta, egyelőre a Nuance rendelkezik a legjobb hangfelismerő technológiával a világon. Ettől függetlenül az Apple bármikor képes váltani, ha valamilyen jobb megoldás kínálkozik a piacon.

A teszt tehát nem zárult konkrét eredménnyel, a kérdésekre a Siri válaszolt gyorsabban, a belső rendszerben is megtalálható feladatokra pedig talán az S-Voice volt képesebb gyorsabban reagálni, de így, hogy mindketten a Nuance-t használják, nem is várhatunk el lényeges eltérést egyik fél javára sem.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

14 hozzászólás

 1. Attila Gabor Horvath - 2012.05.28. 20:54

  Nekem Franciaország miniszterelnöke kérdésre szinte azonnal nyomta Hollande….

 2. a.sebi - 2012.05.28. 22:12

  szerintem a tesztberedménye az lesz hogy mindkettő trágya….menő dolog de ugysem foják használni az emberek…de futurenek elmegy….

 3. iGnoom1548 - 2012.05.29. 06:52

  Számomra annyiban jó az egész, hogy az ébresztést be tudom rajta állítani. Ja meg pár kontaktot tudok vele hívni ha lazább akarok lenni, de amúgy nem sok hasznát veszem..:) iPhone 4S

  • DrJuris - 2012.05.29. 10:04

   Ameddig nem lesz magyar nyelvi támogatottság, addig nagyjából ennyire lesz nekünk jó…no majd az iPhone 7-ben :D

   • iGnoom1548 - 2012.05.29. 14:01

    Én jóindulatúan azt mondom majd kb 4 éven belül ha nem több, max 3.:) Itt ugyanis egy központba megy be az információ és onnan jön a válasz, na már most azért a magyar nyelv eléggé hátul van szerintem.:) Ez nem olyan, hogy egy sima magyar rendszert dobunk rá mint anno és arra is 2 évet várni.

    • iGnoom1548 - 2012.05.29. 14:02

     kellett várni.:)

     A fáradtság…:)

 4. Bátor - 2012.05.29. 15:44

  Szeritem a a SAmsung egy **%@ ne folytatom leutánozta az Iphone sirijét csk más néven van olyan gey csalo cég nem szeretem a samsungot!

  • Anorexia Nervosa - 2012.05.30. 00:13

   Egyetértek. Lehet akármilyen egy Samsung, akkor is csak egy szar koppintás. Ha nem nyúlta volna le az alapötleteket az Appletól, itt olyan apróságokról beszélek mint design, Siri, a nagyfelbontású kijelző a kétmagos proci(amint hallották hogy a 4s-ben bennelesz, rögtön ki kellett szarniuk a galaxy s2-t) és egyebek, akkor még az alcatel is a fejére szarna telefonbizniszben. Két, de inkább egy értelmes különbség hogy android. Ja, hogy az is egy kula? (a másik a kijelző mérete, az meg mindenkinek szíve joga milyet akar annak ellenére hogy Jobs megmondta a frankót a 3,5-el). Mondjuk a legtöbb fertőzésre megvan a gyógymód, ha meg még nincs, gyorsan meglesz, előbb utóbb úgyis kispadra ülnek ezek is.

  • errant - 2012.06.01. 16:42

   Nem zavar akkor, hogy az iphone alkatrészek 80%-a a samsungtól van? :D

 5. JamesS - 2012.05.30. 11:12

  Jaj de örülök, hogy ez a másolásosdi szidása régen nem volt divat, mert monopolista kőkorszakba élnénk ahol még mindig elérhetetlen áron lenne az az egy szolgáltatótól a hálózat és az egyetlen telefon amit kapni lehet. Ezt hívják fejlődésnek. Valaki kitalál egy jó dolgot azt a többiek átemelik, módosítják és lehet akitől átvetted az ötletet az is átvesz tőled valamit ami meg neki tetszik és ennek mi vevők felettébb örülünk
  A Dragon cég is rohadék akkor, mert I4-en szintén tudok diktálni a telefonnak és még magyar szavakat is érti Siri vel ellentétben, csak itt a vicces válaszokat nem tették bele, mert felesleges.

 6. Feri - 2012.09.16. 21:42

  Uristen ennyi gyökeret. Te Bátor és a haverod. Szerinted azért mert az iphone kitalálta a sirit, jó procit, és képernyőt rakott a gépébe ezért senki más nem használja ezeket? Ahogy az utánad szólók mondták a jó ötleteket egymástól veszik. Ezt hivják fejlődésnek. Az Iphone nagyszerű gépeket csinál úgy mint a Samsung. Neked meg tamagochi való te gyökér és nem egy ilyen gép.

 7. blabla - 2012.12.07. 23:03

  azért a samsungot se kell félteni , néha átlép egy bizonyos határt ha már a másolásrol van szo :D

 8. blabla - 2012.12.07. 23:09

  azért a samsungot se kell félteni , néha átlép egy bizonyos határt ha már a másolásrol van szo :DD

 9. blabla - 2012.12.07. 23:10

  bocs amiért 2 szer van :)

Szólj hozzá Te is!