Befutott a legújabb iPhone koncepció – Megmutatjuk nektek 3D-ben!

KeleMan 2012.05.15. 08:29 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 9 hozzászólás 2 242

Bár várhatóan még közel fél év hátravan az új hatodik generációs iPhone készülék bemutatásáig, egyre több és jobb minőségűbb koncepció kép lát napvilágot, melyen az időközben megjelent pletykák alapján a rajongók próbálják megalkotni, hogyan is fog kinézni az új csodatelefon.

Bár sokan kételkednek benne, a szakma legjava mégis tényként kezeli, hogy az új iPhone kijelzőjének mérete 3,5″-ről 4″-re fog emelkedni. Ahhoz azonban, hogy az új kijelző Retina felbontású maradjon, az Apple csupán a kijelző magasságának méretét változtatná. Ez azt eredményezné, hogy az új iPhone készüléknek már nem 4×5-ös ikoneloszlása lenne, hanem 4×6-os, csakúgy, mint az összes iPad készülék esetében. Igaz az iPad táblagépnél lehetőség van arra, hogy dockon nem csak négy, hanem akár hat darab alkalmazás ikont is elhelyezhessünk.

Én személy szerint reménykedtem benne, hogy az Apple odacsap az asztalra és hamár az iPad készüléknél sikerült elkészíteni egy 2048×1536-os felbontású kijelzőt, úgy esetleg az új iPhone készüléknél a Retinát is duplázhatta (négyszerezhette) volna. Hiszen így a 320×480 utáni 640×960-as felbontást duplázva, pontosan az 1280×1920-at, vagyis 1920×1280-at kapjuk, melybe az 1920×1080-as, azaz a köznyelvben Full HD-ként elhíresült felbontási szabvány pont beleférne. Pláne ha már Full HD-s tartalmak is vannak az iTunes áruházban. Ebbe biztos, hogy egyik készülékgyártó, még a Samsung sem köthetett volna bele. Mondhatni köpni-nyelni sem tudott volna egyik sem.

A képen nagyítani-kicsinyíteni és még forgatni is lehet az iPhone készüléket!
(WebGL támogatású böngésző ajánlott a megtekintéshez, pl. Firefox!)

A hónap elején az iLounge egyik szerkesztője azt állította, tudja hogyan fog kinézni az új iPhone készülék. A leírása szerint, most a Federico Ciccarese, a CiccareseDesign.com grafikusa elkészítette a kapott információk alapján az új látványtervet. A készülék szélei lekerekítettek, de mégis megtartották az iPhone 4 és 4S készülékből az antennarendszert. A készülék alján helyet kapott az új 16 tűs csatlakozó, melyet az Apple várhatóan az új iPhone készüléknél mutat be a nagyközönségnek, ez váltaná az eddigi 30 tűs csatlakozót.

Az egyedüli szépséghiba, mely személy szerint nem tetszik, az a készülék félif fém, félik üveg hátlapja. Annyira, de annyira megtöri az összhangot, hogy nagyon remélem, hogy nem ilyen lesz. (A képekre kattintva teljes méretben elérhetőek a képek.)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

9 hozzászólás

 1. Lizsi - 2012.05.15. 08:40

  ugy néz ki a hátulja mint egy HTC…. meg miez hogy a régi design csak nagyobba pár apró eltéréssel… szerintem ezeknek a designereknek inkább nyugton kéne maradniuk . ._.

 2. Ludo - 2012.05.15. 09:55

  Azért merem remélni, hogy képesek tovább lépni és nem csak a már jól beváltat ismételgetik kifulladásig. Ne így nézzen ki az új iPhone… .

 3. Zaza - 2012.05.15. 11:53

  Vannak emberek akik ezeket elhiszik????? Ku.va gáz……..! ( Bocsi )

 4. Arabka - 2012.05.15. 12:36

  Ez ritka gagyi!!:( remélem valami teljesen újat fognak nyújtani!!!

 5. Martyn - 2012.05.15. 15:47

  3,5″ bőven elég! -aki mást mond az nem tudja mi a jó!
  Az Apple nem véletlenül fejleszt 1 évig. Kutatja a piacot és próbál egyedi maradni. A Samsung megb*szhatja a 4″ feletti képeit.
  TÁBLA KELL VAGY TELEFON?!?! Dönteni kéne! Ha 3,5″ nem elég, akkor vegyél iPadet. Ne egy táblán akarj telefonálni!

  FO!

  • Csaba - 2012.05.15. 20:01

   Vagy nem mer lépni mert akkor saját magát járatná le. Aki nem csak telefonnak használja az imádja a nagyobb kijelzőt! Pl én! Szerinted az összes gyártó arra megy rá, hogy ne tudjon eladni? Amióta az S2-t használom nem is látom jóformán az ipadomat. Elötte iphone -t használtam és a nagyobb sokkal jobb. Ha az alma kiadna egy 3,5-ös mellé egy 4 -est vagy nagyobbat akkor lehet összehasonlítani, hogy melyik a jobb. A telefon nekem munkára kell és örülök, hogy nem kell az ipadot magamal vinni, hogy menet közben is tudja kényelmesen dolgozni.

 6. Kelcsiot - 2012.05.15. 16:33

  Szerintem is nagyon gáz ez a koncepció. Biztos vagyok benne, hogy képes ennél tovább lépni az Apple. Az pedig szinte kizárt, hogy a kijelző felbontásán nem fognak javítani. Ha nagyobb lesz, akkor érthető lenne… A full hd és az 1920×1280 is teljesen fölösleges. Már a jelenlegi felbontás is bőven elegendő ahhoz, hogy egyetlen pixelt se lássál rajta. Ez olyan lenne, mintha az M3-as autópálya aszfaltját nanométer méretű szemcsékből készítenék el. Megoldható, csak rohadt drága lenne és semmi értelme.

 7. Suncity - 2012.05.18. 17:51

  Nem értem azokat akik nagy újításokat várnak az új generációtól. Az Apple egyedisége pont az, hogy nem ad ki 1001 féle telefont. Erre lehet mondani, hogy elég 1 másmilyen telefon de ha megnézzük az előző generációs iPhone-okat akkor látjuk, hogy nem változott nagy mértékben a telefon külseje. Miért térnének el jelentősen a legsikeresebb és legkeresettebb telefon designetól?! A kijelző mérete pedig a legtöbb iphone tulajdonosnak (egyben nekem is) pont elég. Személyszerint nekem nem kéne ennél vékonyabb és/vagy hosszabb telefon de ez meg már lehet változna ha a kezemben fognám. Egy biztos: aki egy samsung féle drasztikus képernyő nagyobbításra számít az csalódni fog.

 8. Minyó - 2012.05.19. 09:22

  Ez így nagyon kevés lesz!
  De nem ilyen lesz :)

Szólj hozzá Te is!