Itt vannak a legújabb találgatások az új MacBook Pro gépekről

KeleMan 2012.05.14. 18:32 Apple, Egyéb, Mac, Pletykák 2 hozzászólás 241

Lassan az Apple elkezdi frissíteni a MacBook Pro gépeket, melyek várhatóan egy alapos ráncfelvarráson esnek majd át. A 9to5Mac oldal szerkesztői szerint az új MBP gépek – hasonlóan a MacBook Air gépekhez – lényegesen vékonyabbak lesznek, de a szögletesebb kialakítás megmarad majd. A gépekből várhatóan kikerül a CD/DVD olvasó-író, helyét várhatóan nagyobb kapacitású akkumulátorok veszik át. Arról nem szól a fáma, hogy a HDD-t esetleg SSD-re cserélné az Apple, elképzelhető, hogy azt megmarad a MacBook Air gépek privilégiuma.

Ami viszont várhatóan újdonság lesz, az a bekapcsoló gomb áthelyezése a billentyűzetre, mint ahogy az MBA gépeknél is van. Ez egyrészt esztétikusabbá teszi a házat, másrészt a gép oldalain több csatlakozó férhet majd el. Újdonság, hogy várhatóan 2-3 db USB 3.0-ás szabványt támogató csatlakozó, egy Kensington-zár, egy SD kártya olvasó, mikrofon és fejhallgató bemenet, MagSafe töltőcsatlakozó és talán 1-2 db Thunderbolt csatlakozó is helyet kap. Az új vékonyabb dizájn miatt viszont lemondhatunk az Ethernet csatlakozóról, mely tulajdonképpen már a MBA modelleken sem volt, de az Apple természetesen biztosít USB-Ethernet átalakító kábelt.

A fő újdonság a Retina kijelző lesz, mely várhatóan 3.200 x 2.000 pixeles felbontást biztosít majd az új MacBook Pro kijelzőinek. Az új OS X Mountain Lion fejlesztői változata, de már az OS X Lion is tartalmaz a Retina kijelzőre vonatkozó tartalmakat, grafikákat. Állítólag a felhasználó maga döntheti majd el, hogy mekkora felbontásban kívánja használni a Retina kijelzőt. Várhatóan lesz kicsi, nagy és optimális felbontás. Reméljük, hogy hamarosan a hordozható gépek piacán is elindítja az Apple a forradalmat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. iTomac - 2012.05.14. 21:54

    Én azzal tökéletesen megelégednék, ha a HD4000-s chip jól lenne optimalizálva, és egy full HD (1920×1200-as) felbontást kapna a 13-as példány.

    • strucc007 - 2012.05.15. 07:52

      En is, de egy retina 13″-nak jobban örülnék. Egy ivy i7es procival azonnali vétel lenne számomra ;)

Szólj hozzá Te is!