Nem biztos, hogy hazánkban idén lesz hivatalosan kapható iPhone 5?

Helme 2012.03.04. 13:20 Apple, iPhone 4 hozzászólás 910

Most már tudjuk, hogy pár nap múlva be fogják mutatni a következő iPad modellt, melyet mindenki hihetetlenül vár. Mégis az iPhone körül mindig nagyobb hype volt, mint az Apple táblagépénél, hiszen míg az utóbbiban nem talál ellenfelet magának a cég, addig mobiltéren kezdenek nagyon felzárkózni a vetélytársak. Nagyjából tavaly ilyenkor kezdődtek el az igazi találgatások arra vonatkozóan, hogy mikor érkezhet az új iPhone. A legtöbben ezt nyár végére, illetve ősz elejére tették, azonban nagyon kevesen gondolták, – mi is csak egy esélylatolgatós cikkben vetettük fel – hogy nem fog megérkezni az iPhone 5, csupán a 4S.

Többször írtunk már arról, hogy az iPhone 4S tulajdonképpen az iPhone 5, egyedül a jól bevált design és a méret az, melyen nem változtattak az almás vállalatnál. Természetesen ez nem sokakat vigasztalt, hiszen még mindig általános tendencia: a telefont a külsejéről ítéljük meg. Bármilyen durva belső lehet benne, ha a kinézete igénytelen gagyi érzését kelti, nem fog kelleni az embereknek. (Ebben a Nokia élen járt, de a mostani prémiumkategóriába eső telefonok azért elég pofásra sikeredtek.)

Márciust írunk, így törvényszerű volt, hogy elkezdődnek a találgatások az iPhone 5-ről. Természetesen senki nem tud semmit, de sok portál próbál az elcsipegetett információkból saját elméleteket gyártani. Az IBT – ami nagyjából annyira hiteles forrás, mint a Blikk – a Macotakara blogra hivatkozva azt állítja, hogy nagyjából ugyan akkor fogja kiadni az Apple a legújabb telefont, mint tavaly.

Ázsiai beszállítók szerint ugyanis az Apple átáll a 12 hónapos készülékváltásra, mivel így tudja a legjobban kipörgetni az előző szériát. Ezért hivatalosan október közepe-vége felé ránthatják le az új generációs iPhone-ról a leplet. Népszerű pletyka azonban, hogy a WWDC-n be fogják mutatni az iPhone 5-öt (vagy legalábbis valami prezentációt tartanak), de ennek minimális az esélye, a vállalat évek óta saját bemutatót tart, s nem osztozkodik másokkal.

Jogosan merül fel a kérdés: ha októberben jelentik be, akkor Magyarországon mikor lesz kapható? Nos, megvan arra az esély, hogy hazánkban idén már nem lesz hivatalosan kapható iPhone 5, (ez főként a gyártási szám függő) ha mégis, olyan limitált mennyiség érkezik, mint anno az iPhone 4 – iPhone 4S-nél. Akkor majdnem két hónapos várólista volt, így aki idén iPhone 5-öt szeretne, azzal bizony a premieren biztosan találkozni fogunk. Csak tartanánk már ott..

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

4 hozzászólás

 1. bajormisi - 2012.03.04. 13:44

  Ne hülyéskedjetek már! Ez elég komolytalan hír. Magatok sem hiszitek el.

 2. izé - 2012.03.04. 14:54

  ez eléggé össze-vissza cikk lett.

 3. lukizoli - 2012.03.04. 20:36

  Javítsatok ki ha nem jól tudom, de iPhone 5 az nem lehet mert ez a 6. generációs iPhpone lesz, vagy?

  • KeleMan - 2012.03.05. 12:39

   Jól tudod, az iPhone 4 volt a negyedik generációs, az iPhone 4S az ötödik generációs. A hatodik generációs iPhone neve meg lehet, hogy iPhone 5 lesz.

Szólj hozzá Te is!