Bűnösnek találta az orosz versenyhivatal az Apple-t

HusztiD 2017.03.15. 15:55 Apple, Egyéb, iPhone 1 db 299

iPhone-5-

Tavaly nyár végén volt egy olyan hír, mely szerint az Oroszország vizsgálatot indított az Apple ellen, ugyanis versenyellenes magatartást véltek felfedezni. Az ekkori hírek szerint az almások illegálisan arra utasították a viszonteladóikat, hogy növeljék meg az iPhone 5 és 6 modellek eladási árát.

Az Oroszországi Föderáció Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálata megvizsgálta az ügyet és bizony bűnösnek találták a kaliforniai vállalatot. A Financial Times értesülései szerint az Apple összesen 16 viszonteladót értesített korábban, hogy egységesítse a telefonok árazásait, ami egyben emelést jelentett, különben ha nem teszik, megszüntetik a szerződésüket. Ennek hatására pedig többen árat emeltek, minthogy felmondja az Apple a szerződést.

Az már biztos, hogy büntetést szabnak ki az Apple-re, azonban egyelőre nem tudni, hogy milyen lesz ennek a mértéke. Bizonyos információk szerint akár a korábbi bevételeik 15 százalékát ítélhetik meg kártérítésként. Jelenleg 3 hónap áll az almások számára, hogy fellebbezést nyújtsanak be.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. József - 2017.03.21. 08:40

    Megy a le húzás keményen .

Szólj hozzá Te is!