Infografika – HTML5 Vs. Flash

KeleMan 2012.02.16. 11:13 Apple, Egyéb 0 db 459

Bár már lassan öt éve, hogy Steve Jobs és az Apple kategorikusan kijelentette, hogy nem támogatják az Adobe által kifejlesztett Flash szabványt az iOS alapú készülékekben, mégsem tűntek el a Flash alapú tartalmak. Bár tisztán látszik, hogy a fejlődés a HTML5 alapú szabványnak kedvez, máig érkeznek a Flash alapú tartalmak, főleg a Facebook-on található játékok képében.

Bár a népszerű Farmville játékot már elkészítették HTML5 alapon is, túlnyomórészt még mindig a Flash alapú programok találhatóak meg a neten és a Facebook oldalain is. A tegnapelőtt Facebook-on megjelent Angry Birds játék is teljesen Flash alapú, így azt egyáltalán nem lehet futtatni az iOS eszközökön.

A OneMoreLevel.com oldala készített egy infografikát, melyben megvizsgálták, hogyan áll most a HTML5 és a Flash párbaja. Nos a grafikából úgy tűnik a Flash még mindig toronymagasan vezet. A HTML5 fejlődik, de várhatóan kell még pár év, hogy átvegye a vezetést.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!