Hamarosan teljesen búcsút inthetünk a Flash-nek

HusztiD 2017.07.27. 11:56 Apple, Egyéb, Steve Jobs 0 db 196

flash

Az Adobe nem olyan rég hivatalosan bejelentette, hogy hamarosan kinyírja a Flash-t. Ehhez pedig olyan óriás tech vállalatok állnak mellettük, mint az Apple, Google, Microsoft, Facebook és a Mozilla. Azonban mégsem eszik ennyire forrón a kását, ugyanis idő kell, mire teljesen kifut a Flash, így az Adobe 2020 után már teljesen megvonja a támogatását.

Természetesen itt jönnek képbe az olyan nagyvállalatok, mint az Apple. Az almások az úgynevezett WebKit standardokat támogatják. Ide sorolhatjuk a HTML Videót, HTML Canvas-t és a WebGL-t, valamint a WebRTC és WebAssembly-ket. Itt nem csak a kaliforniai vállalatnak, hanem a fentebb említett óriásoknak egyaránt nagy szerepe lesz, hogy úgynevezett helyettesítő formátumokat vezessenek be, amelyek szélesebb körben elterjednek.

Anno amikor megjelent az iPhone, akkor nagy port kavart, hogy nem támogatja a Flash-t. Ekkor Steve Jobs elmondta, hogy sosem fogják támogatni, s helyette mindig a HTML5 szabványt népszerűsítették. Úgy néz ki, hogy az Apple egykori vezetőjének igaza volt, hiszen az eredeti iPhone piacra dobása után bő tíz évvel már nem lesz Flash. Egy újabb korszak zárul le a számítástechnika történetében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!