Apple – A nyolcadik legértékesebb márka a világon

KeleMan 2012.01.30. 18:42 Apple, Egyéb 0 db 919

Átvette a Nokia nyolcadik helyét a legértékesebb márkanevek tízes listájában az Apple. Sokáig tartotta pozícióját a Nokia, de az elmúlt időszakban, mivel a vállalat bevételei közel 15%-al, azaz körülbelül 25 milliárd dollárra csökkentek, így visszaesett az a 14. helyre. Az Apple persze a hatalmas bevételeinek hála kapva kapott az alkalmon és egyből 9 helyet lépett előre, így az egyetlen európai cég is kiesett a legértékesebb márkák közül.

Az Apple márkaértéke amúgy 58%-al emelkedett, jelenleg 33,49 milliárd dolláros értéke van csupán csak magának az almalogónak. A világ 10 legértékesebb márkája között így mostantól nincs európai név sem. Bár a Nokia a Windows alapú telefonokkal kapaszkodik, de márkaérték tekintetében elemzők szerint a Samsung is hamarosan lefogja hagyni, csakúgy, mint a Google a Microsoftot. Az Intel stagnál, a Coca-Cola és az IBM pedig toronymagasan vezeti a listát márkaérték tekintetében.

A teljes 100-as lista itt tekinthető meg: Interbrand.com

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!