Steve Jobs posztumusz Grammy-díjat kap

KeleMan 2011.12.26. 20:14 Egyéb, Steve Jobs 0 db 102

Jövő év elején a zeneipar legnagyobb presztízsű díjával tüntetik ki az Apple elhunyt vezérét. Az arany gramofonokat odaítélő National Acadamy of Recording Arts and Sciences (Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémia) a posztumusz életműdíj mellett a 2012. február 12-i nyilvános átadón is megemlékezik Steve Jobs zeneiparra gyakorolt hatásáról.

“Ötleteivel és készülékeivel – például az iPoddal – megváltoztatta a zenevilágot, ezért posztumusz Grammy-díjjal ismerik el az októberben elhunyt Steve Jobs technológiai szakembert, az Apple társalapítóját. Az iPod-készülék, illetve az iTunes internetes zeneáruház, letöltő oldal forradalmasította a dalok terjedését.” – indokolta döntését a rangos díj mögött álló szervezet.

Az Akadémia ezzel a díjjal tiszteleg az Apple-vezér munkássága előtt, hogy olyan technológiát és termékeket hozott létre, melyek teljesen átalakították a zenével, tévével, filmekkel és könyvekkel kapcsolatos fogyasztási lehetőségeinket és szokásainkat.

Az iPod bevezetése mellett kiemelkedő szerepe volt ugyanis abban, hogy a lemezkiadókat meggyőzze az iTuneson történő árusításról. Az online bolton keresztül – 2003. április 28-i indulása óta – 16 milliárdnál is több számot adtak el.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!