Swivl: legyen neked is saját operatőröd

Helme 2011.11.23. 07:00 Apple, iPhone, Kiegészítők 2 hozzászólás 181

Egyre jellemzőbb, hogy a videobloggerek nem webkamerával, hanem iPhone-nal (vagy más okostelefonnal) veszik fel az adásokat, ugyanis a legtöbb ilyen készülék már legalább HD-ben rögzíti a mozgóképes anyagot. iPhone esetében előfordul, hogy az előlapi kamerát használják amennyiben a mozognak a felvétel alatt, ugyanis végig tudják koordinálni, hogy mit vesznek fel, mert látják a képet. Bár ez messze nem HD, csupán VGA.

Most azonban bárkinek lehet saját operatőre nagyjából 160 dollárért, s nem havonta kell neki fizetni, hanem csap egyszer szükséges megvásárolni. Ez Swivl, mely egy mozgást követő dokkoló-rendszer. A kütyüt rá kell tenni az asztalra, vagy bármilyen sík felületre, az iPhone-t pedig bele kell helyezni. Máris kész a saját mozgó kameránk.

A rendszer lényege, hogy a dokk egy szenzort követ, melyet rácsippenthetünk magunkra, vagy foghatjuk a kezünkben. Képes 360 fokos fordulatra, de ha szükséges, akkor tud dőlésszöget is változtatni. Található video, ami megmutatja, hogy mire képes a szerkezet. Live közvetítéseknél nagyon sok hasznát vehetnénk, így vásárolni fogunk egyet a héten, aztán leteszteljük, hogy valóban olyan jó-e, mint ahogyan az elsőre tűnik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. garrotter - 2011.11.23. 09:53

    Ez nagyon jónak tűnik, várom a tesztet, de videó a alapján már most megrendelném.

  2. Balatoni László - 2012.03.14. 04:49

    Korszak alkotó .megrendelem én is

Szólj hozzá Te is!