Holnap érkezik a Nuance által kifejlesztett ingyenes Dragon Dictation és a Dragon Search alkalmazás

KeleMan 2011.11.16. 10:28 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, iPod, Programok 9 hozzászólás 1 612

Helme már írt arról, hogy a Nuance által fejlesztett diktáláson alapuló alkalmazások hamarosan magyar nyelven is elérhetőek lesznek. Nos már nem is kell sokat várni. A holnapi naptól, azaz 2011. november 17-től letölthetővé válik a Nuance által fejlesztett ingyenes Dragon Dictation és a Dragon Search hangfelismerő alkalmazás is a magyar AppStore áruházból.

A Dragon Dictation programmal magyar nyelven diktálhatunk majd e-maileket, szöveges üzeneteket, akár ötször gyorsabban, mintha gépelve vinnénk azt be a telefonokba vagy táblagépekbe. A Dragon Search alkalmazással pedig elég lesz bemondani a keresett szót vagy kifejezést, és az iOS eszköz megmutatja az információkat és válaszokat a mobilnet vagy wifi segítségével. Az alkalmazás másodpercek alatt, egyszerre több forrásból képes gyorsabb és pontosabb eredményeket megjeleníteni.

A kifejlesztő amerikai cég világszerte több mint 6.000 alkalmazottat foglalkoztat, ebből mintegy ezret Európában, közülük 120-at Budapesten. A Nuance beszéd-feldolgozási megoldásai több mint 60 nyelvet és dialektust támogatnak, képfeldolgozási megoldásai pedig több mint 100 nyelvet.

A több mint 25 országban és nyelven elérhető ingyenes alkalmazásokat a Nuance Communications Inc. iPhone-ra, iPod Touchra és iPadre fejlesztette ki. A magyarországi megjelenés a sikeres oroszországi és lengyelországi megjelenését követi, ahol az alkalmazások az első, illetve harmadik helyet érték el az App Store ingyenes alkalmazásai között.

A vállalat magyar vezetője, Reszler Ákos úgy véli, hamarosan hangalapú lesz a legnépszerűbb mobil kommunikációs felület. Ezek az alkalmazások Kelet-Európában is gyorsan terjednek: segítségükkel gyorsan és egyszerűen írhatunk közösségi hálózatokra, vagy egyszerű és gyors mobilnetes kereséseket is indíthatunk.

Személy szerint nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen eredményeket fognak elérni itthon a Dragon alkalmazások úgy, hogy az iPhone 4S készülékben debütált Siri személyi asszisztenst is egyre többen használják, igaz ez utóbbi egyelőre csak angolul, franciául és németül kommunikál.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

9 hozzászólás

 1. Applord - 2011.11.16. 11:39

  Már lehet használni! :D

  • KeleMan - 2011.11.16. 11:53

   Magyar Store-ban még nincs benne…

   • Attila - 2011.11.16. 14:00

    Holnap érkezik!

 2. vgaborka - 2011.11.16. 17:25

  Lehet h*lye kérdés, de egy ilyen profi programot mért tesznek közzé ingyen?? hol fog visszajönni a sokmilliós fejlesztési költség? ha tényleg jó a progi akkor rövid időn belül fizetős lesz, ami önmagában nem baj.

  • Muhadnagy - 2011.11.16. 19:34

   “A Nuance az enterprise környezetből keres pénzt, tehát a céges implementálásból adódik a bevétel. Ilyen felhasználás például a mobilszolgáltatóknál az ügyfélszolgálati rendszer, ahol azt beszéddel irányíthatod, gombnyomás nélkül. Ezek a rendszerek képesek arra, hogy az elhangzott kérdés alapján az automatikus választ vagy akár megfelelő osztályon dolgozó ügyintézőt kapcsoljanak úgy, hogy az adott ügyintéző már minden, korábban elmondott adatot lát az ügyfélről, mire kapcsolja neki a rendszer. Ebben az esetben nagyon fontos a pontos felismerés, így az ingyenes appot használók ennek a felismerésnek a pontosságát is segítenek javítani.”

 3. Miki - 2011.11.17. 12:15

  Lehet, hogy nagyon hülyét kérdezek, de muszáj.
  Hogy jutok el a Magyar AppStore-ba. Angliában élek, és az én iTunes-omban
  nem jelenik meg ez a Dragon D. csak amit november 7-én adtak ki.
  Nem tudom, hogy van e különbség az iTunes-ok között vagy nem, de nem találom ezt az app-ot.
  Csak 1 hónapja használok Apple terméket, ezért még nem tudok mindent.
  Köszönöm a segítséget.

  • KeleMan - 2011.11.17. 16:38

   Szia Miki! Miután elindítottad az iTunes-t. Válaszd ki baloldalon az iTunes Store-t. Amikor fent kijönnek a filmek, zenék, appok lapozz az oldal legaljára. Itt a jobb alsó sarokban kattints a zászlóra. Majd keresd ki a szép lobogónk és válaszd azt. Akkor már a magyar store-ban leszel.

   • Miki - 2011.11.18. 13:36

    Köszönöm, megtaláltam.

 4. Tófalvi-Balassa Szilvia - 2019.04.27. 15:25

  Azt szeretném megkérdezni, hogy a Dragon Dictation számítógépen, laptopon is használható vagy csak iphone-on?

Szólj hozzá Te is!