Hivatalosan is kiadhatja iPhone 4-re az Apple a Sirit

Helme 2011.11.08. 09:00 iPhone, Pletykák 2 hozzászólás 288

Az elmúlt időszakban számtalanszor írtunk a Siri nevű programról, s bár nekünk magyaroknak annyira nem izgalmas az alkalmazás, azért kifejezetten érdekes, hogy mi lesz a sorsa. Befut-e vagy pedig idővel leállítja az Apple? Nos jó kérdés, azonban úgy tűnik, hogy nem csupán iPhone 4S készülékeken lesz elérhető az asszisztens alkalmazás. A pletykák szerint ugyanis hamarosan jöhet sima iPhone 4-re.

Arról már beszámoltunk, hogy sikeresen portolták korábbi verzióra, tehát hardware gondok nincsenek, csupán az Apple nem szeretné valamiért aktiválni a korábbi generációkon. Persze először arra gondoltunk, hogy mivel a 4S húzóereje főként ez, értelmetlen lenne iPhone 4-re rápakolni. Most azonban úgy tűnik, hogy változhat a koncepció.

Egyre több pletykát lehet olvasni arról, hogy bizony az óriás is azon ügyködik, hogy hivatalosan feltehető legyen a Siri. Persze kicsit furcsa, hogy külsősök három nap alatt megoldották, de a szuper géniuszoknak a központban még mindig nem sikerült. Az Apple azonban nem erősítette meg ezeket az információkat, s furcsa is lenne ha hirtelen elérhetővé válna.

Így is komoly problémák vannak a szerverrel, gondoljunk bele, hogy mi történne, ha több tízmillió iPhone 4 csatlakozna a rendszerhez. Biztos azonnali összeomlás. Tehát vélhetően először az erőművet fogják fejleszteni, s ha a Siri láz már lecsillapodott, akkor aktiválják a régebbi szériánál is, de az szinte biztos, hogy iPod Touch készüléken semmilyen formában nem lesz hivatalosan letölthető, mert a felhasználói élmény romlana.

Update #1: Az Apple hivatalosan is bejelentette és megerősítette, hogy egyelőre nem terveznek régebbi iOS készülékre Siri támogatást, úgyhogy ez valószínűleg csak az iPhone 4S kiváltsága lesz jódarabig.

Siri only works on iPhone 4S and we currently have no plans to support older devices.”

Persze ez nem jelenti azt, hogy később sem lesz, de az biztos, hogy jó darabig csak az iPhone 4S tulajok kiváltsága lesz a Siri használata.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. Muhadnagy - 2011.11.08. 14:39

    tuti nem fogja kiadni,…sztem nem :)

Szólj hozzá Te is!