Bár nekünk mindegy, a Sirit portolták iPhone 4-re is

Helme 2011.10.31. 08:15 Apple, Egyéb, iPhone, Videók 3 hozzászólás 236

A Siri eleinte egy hihetetlenül nagyszerű dolognak tűnt. Legalábbis a személyi asszisztens gondolata bizony elég sok mindenki fantáziáját megmozgatta. Egyes országokban valóban jól működik, azonban ahol nincsen nyelvi támogatás, ott inkább csak érdekesség ez a szolgáltatás, illetve nálunk előjött a keserű szájíz, hogy miért nem elérhető a Siri magyar nyelven? Persze a választ tudjuk, bár egyre jobban fókuszál az Apple az országunkra, mégis nem élvezünk akkora prioritást, mint a több tízmilliós nemzetek. Ráadásul az sem elhanyagolható tény, hogy nyelvünk nagyon bonyolult és összetett, így nem lehet egyik percről a másikra egy ilyen verziót a tető alá hozni.

Mint ahogyan az lenni szokott, mindig az új termékekben van valami különleges, valami innovatív. Nos, a 4S esetében ez a Siri. A program kétségtelenül az új telefon húzóalkalmazása. Bár az eladás rekordokat döntött, azért elég sokan felháborodtak azon, hogy nem az ötödik változat érkezett meg. Ezt pedig a Siri sem tudta feledtetni. A hivatalos magyarázat szerint azért nem érhető el az asszisztens program iPhone 4-re, mert nem bírná el a rendszer. Ezt eleinte el is hittük, de gyorsan kiderült: lehet portolni.

Bár eleinte nagyon lassú volt a Siri, most úgy tűnik sikerült megoldani a hibát. A Siri ugye egy szerverrel kommunikál tehát a kérést elküldi a központba ahol a rendszer kielemzi és visszaküldi. Elméletileg az iPhone 4 is képes erre, és valóban. Bemutatták az iPhone 4 és iPod Touch-on elérhető Sirit. Hivatalosan természetesen nem elérhető, aki szeretné felrakni, annak biztos, hogy fel kell törnie a telefont, ami ugye egyből garanciavesztéssel jár.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

 1. Att - 2011.11.01. 10:50

  Miért veszne el a garancia?saját tapasztalat elromlott a vibramotor és egyből kicserélték a mobilom ,előtte visszatettem egy szűz iOS 5 rendszert törés nélkül .:)

 2. iFer - 2011.11.01. 15:44

  Marhaság.
  Még jó, hogy nem vész el a garancia..

 3. Foley - 2011.11.02. 18:59

  Hogy veszne el a garancia? :D:D egy Restort nyom az ember és vissza is került a szüz rendszer… a jailbreak nem nyul bele létfontosságu dolgokba az op ban… ami miatt esetleg vissza kéne vinni. A másik meg ha valami elszarodik akkor ahogy mondtam restore és már vihetjük is cserére :) a cikk irója kicsit informálodhatna mielött leir ilyen dolgokat és rémhireket terjeszt :)

Szólj hozzá Te is!