Komoly problémák vannak a Sirivel

Helme 2011.11.06. 16:45 Apple, Egyéb, iPhone 5 hozzászólás 231

Már többször beszámoltunk arról, hogy az iPhone 4S egyik leglátványosabb újdonsága a Siri, az asszisztens. Bár csak néhány nyelven elérhető, de azoknál is komoly gondot okoz a program. Az akcentust nem viseli el még akkor sem ha be van állítva, illetve gyakran nem képes értelmezni azokat, amiket a felhasználó utasításba ad. De előjött egy másik hiba is: összeomlott a Siri szerver, senkinek nem adott információt az iPhone 4S.

Ugye azt tudjuk, hogy nem közvetlenül az iPhone-nal kommunikál a program, hanem a kéréseket elküldi egy szervernek, mely elemzi és visszaküldi a telefonnak. Nos, pár nappal ezelőtt vélhetően az elküldési folyamatnál léphetett fel hiba, ugyanis a Siri nem tudott kéréseket teljesíteni.

Tömegesen vették észre az emberek, hogy a program hosszas gondolkodás után is csak annyit mond: most nem tudok kéréseket fogadni. A hibát megközelítőleg háromnegyed óra alatt elhárították, azonban számos kérdést felvet a jelenség. Vajon mennyit bírnak az Apple szerverei? Azért nincsen több nyelv támogatása, mert így is alig tudja kiszolgálni a kéréseket a rendszer? Ti mit gondoltok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

5 hozzászólás

 1. wiretap - 2011.11.06. 16:56

  Nyilván béta szolgáltatásról van szó. Továbbá ahogy fogynak a 4S-ek, egyre több iOS device “szakad rá” a szolgáltatásra. Szerintem kell neki 1-2 év hogy “kiforrott” lehessen.

 2. patrik56 - 2011.11.06. 20:13

  de nekem van iphone 4s em nem vagyok nayg iphone szakértö de ha ez a beta akkor a telomon mel lesz rajta a rendes avyg mi??

  • fleshman - 2011.11.07. 17:52

   Te inkább írni tanuljál még mint hogy több százezres telefonról álmodozz!
   Bár ha legalább olvasni tudnál akkor tudnád hogy az egész rendszer béta.

  • iMike - 2011.11.07. 18:38

   Jobban jársz,ha nekem adod kisfiú! Ez nem gyerekeknek való telefon,főleg nem olyanoknak akik még írni se tudnak helyesen…Fleshman +1 (Y) Irány az iskola > Nyelvtan óra…

Szólj hozzá Te is!