Az Apple biztonsági főnöke kilépett az Apple-től

Helme 2011.11.08. 08:19 Apple, Egyéb 0 db 120

Bár az elmúlt másfél évben nem úgy tűnt, de az Apple nagyon figyel arra, hogy a különféle termékek ne kerüljenek túl korán a sajtó kezébe. Sokáig nem is lehetett tudni, hogy az Apple mivel rukkol elő, azonban mostanában több olyan dolog is akadt, ami kifejezetten kellemetlen lehet a vállalatnak.

Először ott volt, hogy az iPhone 4 prototípus eltűnt az egyik bárban, amire lecsapott a gizmodo. Ez komoly problémát okozott, a portál újságírója a Steve Jobs-os visszaemlékezésében nagyon megbánta azt, hogy túl mohók voltak és nem adták vissza szó nélkül az Apple-nek.

Utána a 4S egyik darabja is eltűnt, azonban itt már több érdekesség is felmerült. Az első az volt, hogy egyáltalán nem találták meg, pedig a rendőrség is nyomozott az ügyben. Számos homályos pont van még mindig az ügyben, azonban ezekről a lepel vélhetően soha nem fog lehullani. Pedig kifejezetten érdekelne minket, hogy a vállalat, hogyan igazoltathatott embert.

Az Apple biztonsági főnöke John Theriault, akit még 2008-ban igazoltak át a Pfizer gyógyszer vállalattól. Ugye ők árulják a Viagra nevezetű készítményt. Theriault fő feladata az volt korábban, hogy harcoljon Kínában a hamis potencianövelő szerek ellen, amit eme márkaként árultak. Ezenkívül még volt FBI ügynök is, de ez már csak hab a tortán.

Ő alapította meg az Apple elhárítási rendszerét, melyről azt beszélték, hogy brutális volt, azonnal kirúgott mindenkit szó nélkül, akikről azt tartotta, hogy esetlegesen szivárogtathatna információt. Legalább annyira féltek tőle az Apple-nél, mint Steve Jobstól. Most azonban otthagyja az “alma” főhadiszállását, vélhetően a két botrány miatt. Nem tudni, hogy kirúgták, vagy közös megegyezéssel lépett-e ki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!