iGenius a Discovery-n: kedden déltől film Steve Jobsról

Helme 2011.10.31. 10:00 Apple, Egyéb, Steve Jobs 2 hozzászólás 358

Innováció, inspiráció és képzelőerő – ezek azok a szavak, amelyekkel Steve Jobs munkásságát méltatják szerte a világon. Az Apple Inc. október elején elhunyt társalapító-vezérigazgatójáról különleges, egyórás dokumentumfilmmel emlékezik meg a Discovery Channel, melyet közvetlenül Steve Jobs halála után forgattak az Állítólag… műsorvezetőivel. A filmben megszólalnak Jobs közeli munkatársai, barátai, búcsút véve és tisztelegve a géniusz emléke előtt. A film az október 16-i, amerikai világpremier után november elsején lesz látható Magyarországon.

Az Apple ikonikus vezetőjének élettörténetét a Discovery Channel Állítólag… című tudományos sorozatának műsorvezetői, Jamie Hyneman és Adam Savage mutatják be, akik nagy tisztelői Steve Jobsnak. Akárcsak Dr. Michio Kaku elméleti fizikus, aki a Discovery Science Sci-Fi tudmány című műsorát vezeti, s aki szintén elmondja gondolatait a dokumentumfilmben. A műsorban ismert informatikai szakemberek és Steve Jobs közeli barátai is megszólalnak, például Daniel Kottke, aki indiai útjára kísérte, valamint John Draper mérnök, aki elindította őt pályáján. Neves újságírók róják le tiszteletüket Jobs előtt olyan vezető médiumoktól, mint a New York Times, a Fortune vagy a Billboard. Az énekes Stevie Wonder és Pete Wentz arról emlékezik, milyen hatással voltak karrierjükre az Apple vezérének innovációi.

“Valaki azt mondta, hogy a mások által kikövezett útra lépni ésszerű cselekedet. Ebből viszont az következik, hogy ésszerűtlen emberek hoznak változást, viszik előre a világot. Steve Jobs ilyen értelemben ésszerűtlen ember volt. Nem elégedett meg azzal, hogy azt kínálja nekünk, amire szükségünk van, hanem újraértelmezte a digitális térhez fűződő gondolatainkat és elvárásainkat a hatékonyságról, kreativitásról, zenéről, kommunikációról, média- vagy művészetfogyasztásról. Közvetve és közvetlenül is hatással volt mindannyiunk életére.” – nyilatkozta a műsor kapcsán Adam Savage.

A magyar nyelvű változatot november elsején lehet megtekinteni először déltől, de aki lemarad, az ne csüggedjen ugyanis délután öttől, illetve este kilenctől ismételten megtekinthető lesz. A Discovery-nél van kontaktunk, írtunk is nekik, így hamarosan azt is megtudhatjátok, hogy aki elsején nem tudja megnézni, mikor pótolhatja. Mi már láttuk angolul, nagyon érdekes, így érdemes megtekinteni. Tehát november elseje, iGenius, avagy film Steve Jobs életéről a Discovery-n.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. 14bob88 - 2011.10.31. 18:30

    Valaki fel tudja majd venni, és megosztani valahogy?

  2. Muhadnagy - 2011.11.01. 11:08

    itt vannak a műsor időpontjai:
    DISCOVERY CHANNEL: Kedd (November 1.) 12:00

    Kedd (November 1.) 17:00

    Kedd (November 1.) 21:00

    Péntek (November 4.) 22:00

    DISCOVERY SCIENCE:
    Vasárnap (November 6.) 17:40

    Vasárnap (November 6.) 21:00

Szólj hozzá Te is!