Barbee: Az iTunes Store legális zenevásárlás felé terelheti az embereket

Helme 2011.09.30. 12:22 iPhone 3 hozzászólás 356

Több cikkben foglalkoztunk azzal, hogy a magyar iTunes Music Store elérhető vált hazánkban. Most egy kicsit zenész oldalról szeretnénk megközelíteni a témát, ismert magyar énekesekkel és előadókkal beszéltünk, akik elmondták a véleményüket az online bolttal kapcsolatban. A cikk több részből fog állni, s reményeink szerint egy átfogó képet tudunk alkotni a hazai zenei ipar helyzetéről.

Barbee jelen pillanatban a fiatalok körében az egyik legnépszerűbb női énekese hazánkban, idén Viva Comet-díjra is jelölték, de a gömböt végül Wolf Kati vihette el. Most jelent meg az új albuma Szívszilánk címmel, s a külön érdekessége az, hogy próbál a nemzetközi piacra is betörni, így az egyik száma németül hallható.

Aki azonban külföldön be szeretne törni, annak alapfeltétel, hogy az iTuneson is rajta legyen. Így Barbee menedzsmentje is felrakta a Ganz Nah Dran című számot és annak remixeit a boltba.

Kérdésünkre elmondha, hogy bizony nem egyszerű felkerülni a Store-ba.

“A német verzió hetekbe telt, míg felkerült, szóval ott kicsit komplikáltabb a történet, de mondhatjuk azt, hogy megéri. Még nagyon frissnek számít az új dal, illetve mivel kint gyakorlatilag teljesen új előadónak számítok így több idő míg megismernek, és elkezdenek érdeklődni irántam, de nagyon jók a visszajelzések és egyre többen töltik le a dalokat!” – mesélte Barbee

Jelen pillanatban nem tudja megmondani, hogy mennyi időbe telhet felrakni az egész albumot a magyarországi iTunes Music Store-ba, de jelen pillanatban is azon fáradoznak, hogy ez minél gyorsabban megtörténhessen.

Nemrégiben jelent meg az új albumom Szívszilánk címmel. Éppen azon fáradozunk, hogy ez az album is elérhető legyen a magyar iTunes Mucic store-ban, mert mi is nagyon örülünk, hogy már kishazánkban is elérhető!

Mint elmondta, ez segíthet a magyar zenészeknek, hiszen egyre kevesebb albumot vásárolnak meg legális úton, mert drága, de most ez változhat.

Én személy szerint nagyon jó dolognak tartom, mert amellett, hogy fillérekért lehet dalokat vásárolni, lehet ez végre arra ösztönzi majd a nagyközönséget, hogy jó minőségben töltsék le a zenéket, és persze legálisan!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. reconka - 2011.09.30. 14:58

    De ki az a Barbee ?

  2. Vitriol - 2011.09.30. 15:39

    Zolee játékbabája.

    És fillérekért, értsd kicsit drágábban, mint fizikai formában a hagyományos boltban.

    Az ilyen hulladékra még a torrentet sem pazarlom.

Szólj hozzá Te is!