Rohamos ütemben nőtt 2019 folyamán a zenestreamelések száma

HusztiD 2020.01.14. 09:55 Apple Music, Kiemelt hírek 0 db 89

apple-music-web

A 2019-es év végét követően készített egy új felmérést a Nielsen csapata, akik arra voltak kíváncsiak, hogy milyen volt a zenestreamingelés piaca az előző év folyamán. Nem titok, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a szolgáltatásra, hiszen új rekordot állítottak fel az amerikai felhasználók.

A kutatás sajnos csak az amerikai piacot vizsgálta, de már ebből is nagyon érdekes dolgokat szűrhetünk le. Például sikerült a felhasználóknak átlépniük az egybilliós határt, vagyis ennél több zeneszámot sikerült meghallgatniuk, valamilyen szolgáltató által. Ha az arányokat nézzük, akkor a zenestreamingelések száma 30 százalékos éves növekedést mutat.

Amennyiben az összes streamszolgáltatást vizsgáljuk (ide sorolhatjuk a különböző óriásokat, mint a Netflixet), akkor ott is nagyon érdekes számok mutathatóak ki, ugyanis az előző év folyamán az összes streamingelés 82 százalékát a zenei felhasználás tette ki. Ergo a maradék 18 százalékba sorolhatjuk a filmes, sorozatos óriásokat.

Ha az előadókat nézzük, akkor Post Malone volt 2019-ben a legnagyobb előadó, akit Drake, Billie Eilish, Taylor Swift és Ariana Grande követ a top 5-ös listában. Ha pedig a legtöbbet streamelt előadót nézzük, akkor Drake zsebelheti be ennek a díját.

Nálatok mi a helyzet, ha a zenehallgatási szokásokról beszélünk? Milyen szolgáltatást használtok szívesen?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!