Így alakultak az erőviszonyok 2019-ben a zenei streamszolgáltatók között

HusztiD 2020.04.06. 09:55 Apple Music, Kiemelt hírek 0 db 441

Apple-Music-and-Spotify

A Counterpoint csapata egy újabb éves felméréssel állt elő, melyben azt vizsgálták, hogy milyen volt 2019-ben a zenei streamszolgáltatók megoszlása. Talán mondani sem kell, de kitalálható volt, hogy a Spotify élvezett egyeduralmat, amit második helyen az Apple Music követett.

A statisztika alapján 2019-ben összesen 358 millió előfizetővel rendelkeztek a szolgáltatók, ami 32 százalékos növekedésnek felel meg a 2018-as adatokhoz képest. Fontos megjegyezni, hogy ezen számokba az úgynevezett ingyenes felhasználók is beletartoznak, kik ingyenesen használják a szolgáltatásokat, nem csak azok, kik havi szinten fizetnek.

A legnépszerűbb természetesen a Spotify volt, mely az összes előfizetés 35 százalékát tudhatta magáénak, illetve a piaci bevételek 31 százalékát. A második helyen lévő Apple Music az összes előfizető csupán 19 százalékával rendelkezett, azonban ezen számokkal képesek voltak a piaci bevételek 24 százalékát elérni. A 2018-as évhez képest egyébként 36 százalékkal nőtt az almások előfizetői bázisa.

streamingmusicpaidsubscriptions

Érdekes látni, de a harmadik helyen lévő Amazon Music csupán 4 százalékkal maradt el az almásoktól, amit negyedik pozíción a Tencent Music követ, majd ötödiken 6 százalékos megoszlással a YouTube Music. Amennyiben pedig az egyéb kategóriát nézzük, akkor azok a felhasználók 14 százalékát tudhatták magukénak.

További érdekesség, hogy a streamszolgáltatásokból származó bevételek 80 százaléka érkezett a fizetős felhasználóktól, míg a maradék 20 százalék különböző reklám és partneri bevételekből. Amennyiben ez a tendencia folytatódik, akkor idén 25 százalékkal nő az előfizetői bázis, amivel 450 millió előfizető lehet a piacon 2020 végére.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!