Új MacBook Pro gépek érkezhetnek még Karácsony előtt

KeleMan 2011.09.14. 15:48 Apple, Egyéb, Mac, Pletykák 0 db 100

Az Apple Insider forrásai szerint az Apple egy igazi kis meglepetést tartogat a karácsonyi szezon előtt a MacBook Pro felhasználók számára. Nem kell persze óriási termékfrissítést várni, de jóllehet az Apple az elmúlt 1-2 évben a szokásos 1 éves frissítési ciklust úgy néz ki, hogy féléves ciklusokra bontja.

Így volt ez a MacBook Air gépek esetében is, ahol 2010 év végén kijött Intel Core2Duo modelleket idén nyáron már Intel Core i5 és i7 processzorokkal látták el. A MacBook Pro modellek esetében a legutóbbi frissítés idén februárban történt, amikor a gépek megkapták az új Core i5 és i7-es processzorokat, valamint itt debütált először az Apple új Thunderbolt csatlakozója is, mely nagysebességű adatátviteli lehetőséggel bír. A számok nyelvén az USB 3.0 sebességének kétszeresét, azaz másodpercenként 10 Gbites átvitelt biztosít a fájlok számára.

Az Apple Insider szerint a frissítés még szeptember végén megtörténik. A jelentésből kiderül, hogy a lényegi frissítés a MacBook Pro modellek szempontjából főleg a processzorokat fogja érinteni. Állítólag az Intel új Core i7 2700 sorozat tagjait kapják majd meg a Pro modellek. Ez persze ellentmond azokkal az információkkal, melyet a MacRumors szellőztetett meg, hogy állítólag a következő MacBook Pro termékvonal frissítése sokkal grandiózusabb lesz, mint hinnénk és a készülékek külalakja és az anyaghasználat is megváltozna.

A találgatások amúgy annak hatására indultak el, hogy az Intel ebben a hónapban csendben frissítette a Sandy Bridge processzorcsaládot és 4 db új Core i7-es processzort mutatott be. Az új 2,4GHz, 2,5GHz és 2,7GHz-es négymagos processzorok válthatják le a 15″ és 17″-es modellekben jelenleg található 2,0GHz, 2,2GHz és 2,3GHz-es processzorokat, míg a kisebb 13″-es MacBook Pro modell esetében egy ugyan csupán kétmagos, de már 2,8GHz-en ketyegő CPU válthatja a jelenlegi 2,7GHz-es változatot.

A belépő szintű 13″-es MBP esetében, mivel az Intel a Core i5 chipjeit 2,5GHz és 2,6GHz-re emelte, az Apple akár itt is cserélheti a jelenlegi 2,3GHz-es Core i5 duplamagos megoldását.

Ha a fentiek igazak, és tényleg érkezik a termékfrissítés, akkor az Apple valóban meglepheti a vásárlókat, de az egész piacot is, mivel az elemzők csupán 2012-ben vártak új MacBook Pro gépeket, amikor is az Intel megjelenteti az új Ivy Brdige névre keresztelt lapkáit.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!