Szeptember 23-án érkezhet az iOS5 Gold Master változata

KeleMan 2011.09.13. 19:59 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 1 db 139

A Boy Genius Report úgy tudja, hogy az Apple az iOS 5 rendszer utolsó béta kiadását, mely már a nyolcadik változat lesz, e hét péntekre tervezi kiadni. Az utolsó fejlesztőknek szánt változat, tehát a 8-as béta után pedig szeptember 23 és szeptember 30-a között érkezhet a GM, azaz a Gold Master változat, mely már a végleges kiadást jelenti.

Az iPhone 5 gyártása már elindult, de eddig az új iOS 5-ös rendszert nem telepítették a készülékekre. A nyolcadik béta lehet, hogy már eleve a végleges GM változat lesz, így az október közepére való utalás, mely szerint 2011. október 15-én elindulhat az iPhone 5 forgalmazása, nagyon is lehetségesnek tűnik. Az Apple sem halogathatja tovább, amennyiben az utolsó negyedévben rekord eladásokat kívánnak produkálni.

Az új iOS 5-ös rendszer végre elhozza majd az új felhőalapú szolgáltatást, mely az iCloud nevet kapta. Az Apple új adattárolási módszere megkönnyíti majd a szinkronizációt is, mely ezentúl akár vezeték nélkül, wifi vagy 3G segítségével is történhet. Emellett megújul az üzenetküldő alkalmazás, mely az iMessage nevet kapja, valamint a Nuance által kifejlesztett hangfelismerő szolgáltatás is helyet kap az új szoftverben, bár ezt az Apple még egyáltalán nem prezentálta.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

 1. Imre Kovács - 2011.09.13. 19:21

  jöjjön már ki a végleges, hogy a játékok bugjait ne a bétára foghassam :)
  icloudba meg kár, hogy nem adhatom meg készüléken, hogy mit szinkronizáljon fel és mit LE!
  ugyan arra a készülékre minek szinkronizálja le icloud név alá a kontaktokat amiket az a készülék rakott fel icloudba
  szerintem ez marhaság
  meg a feltöltött képek GPS adatát mintha kivenné, mert iphone on ott vannak a gps adatok és a helyek résznél látom, hol készült a kép, ellenben ipadra amit leszinkronizál ott nem látszódik, de ha ugyan azt a képet manuálisan felszinkronizáltatom itunes- al akkor meg tudom nézni hol készültek a képek rendesen a képek albumnál
  no mind1 :D

  jah és egy egyszerű wifi sync amikor 0 változás van a iphone és itunes között is percekig tart, hát ha még van változás :S

Szólj hozzá Te is!