Egyre kevesebb iPhone 4 készüléket gyárt a Foxconn

KeleMan 2011.09.14. 16:13 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 0 db 95

Ismét egy jel, amely arra utal, hogy valami nagy dolog készül Cupertinoban. Az Apple egyik szerződéses gyártója, a Foxconn piaci megfigyelők szerint egyre kevesebb iPhone 4 készüléket gyártott augusztus hónapban, mint az azt megelőző időszakban. Mindez arra enged következtetni, hogy lassan akár leállíthatják az iPhone 4 gyártását is, hogy ezzel nagyobb gyártási kapacitást biztosítsanak az eljövendő iPhone 5 készüléknek.

“Industry observers said Foxconn’s shipments of iPhone 4 may have decreased in August because of inventory adjustments ahead of the launch of the new iPhone model.

Az iPhone 4 tehát lassan az iPhone 3GS sorsára fog jutni, azaz csak korlátozott számban lehet majd kapni világszerte. Persze ez még jó sok idő, de érdekes tény, hogy az iPod touch gyártása egyáltalán nem mutat csökkenő tendenciát. Azt ugye tudjuk, hogy valahol Kínában, a Foxconn gyáraiban az iPhone 5 készülékek már csak arra várnak, hogy megkapják az iOS 5 Gold Master szoftverét is, de még mindig kérdéses, hogy ez az idő mikor jön el.

Tegnap már írtunk arról, hogy az iOS 5 GM változata várhatóan szeptember utolsó heteire van az Apple berkeiben előirányozva, reméljük tudják tartani az ütemet, hiszen az előrejelzések szerint az iPhone 5 nemcsak óriási piaci siker lesz, hanem példátlan sikert is fog jelenteni az Apple történetében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!