Rendkívüli várakozások előtt áll az új MacBook Air

KeleMan 2011.06.24. 19:23 Apple, Egyéb, Mac 0 db 109

A DigiTimes előrejelzései szerint az Apple a harmadik negyedévre óriási mennyiségű eladásokra számít a MacBook Air modellekre vonatkozóan, mely várhatóan az új Intel Sandy Bridge processzorokkal szerelt modellek érkezése miatt lesz. Anno az első generációs MacBook Air eszközökből is szép számmal eladott az Apple, de akkor még az emberek inkább a MacBook Pro modelleket preferálták.

Azóta azonban változtak az idők és sokak számára fontos lett a dizájn mellett az ultrahordozhatóság is, így a 2010 végén frissített MBA modellek igazi közönség kedvencek lettek. Kellett hozzá persze az is, hogy a 13″-es változat mellett az Apple megjelentessen egy még kisebb 11″-es változatot, valamint a 2db USB csatoló is jól jött, a rendkívül gyors SSD-ről nem is beszélve.

“Shipments of parts and components for MacBook lineups totaled an equivalent of 2.2-2.4 million MacBooks in June, and orders for July are likely to top 2.7-2.8 million units, said the sources, noting that the increase is in line with Apple’s previous strategy to ramp up deliveries prior to the launch of new products. The sources have also raised the projected shipments of MacBook notebooks for 2011 to 15 million units, compared to 13 million forecast previously. The new MacBook Air is also expected to feature Apple’s new Mac OS X, Lion, and support the Thunderbolt interface, the sources indicated.”

Az új MacBook Air gépek várhatóan júliusban fognak megérkezni, egyidőben az új OS X Lion operációs rendszerrel. Az előrejelzések azt mutatják, hogy közel 8 millió darab MBA szállítását tervezi az Apple ez év harmadik negyedévében. Kicsit furcsa mindez, hiszen mind laptopokból valamint asztali Mac-es gépekből a második negyedévben 3,6 millió darabot adott el a cupertinói cég, mutatott rá a MacRumors.

Becslések szerint egy új generáció van születőben és a laptop eladások közel 50%-át fogja kitenni az ultrakompakt, rendkívül vékony, hosszú üzemidejű, de mégis teljes értékű készülékek megjelenése, amelyeket azóta már – mint beszámoltunk róla – más gyártók sorra próbálnak meg lemásolni kisebb-nagyobb sikerrel.

 

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!