A Samsung nem nézheti meg az Apple modelljeit

KeleMan 2011.06.24. 12:24 Apple, Egyéb, iPhone 6 hozzászólás 139

Elutasították a Samsung keresetét, melyben a dél-koreaiak azt kérték, hogy megtekinthessék az Apple legújabb termékeit. Az Apple még áprilisban nyújtotta be a vádiratot, melyben dizájnlopással vádolták meg a Samsung-ot. Mind a csomagolás, valamint a készülékek menürendszere ugyanis kísértetiesen hasonlít az iOS készülékekre.

Az eljárás végén az Apple sikert könyvelhetett el, ugyanis Lucy Koh bírónő úgy döntött, hogy az Apple megvizsgáltathatja a Galaxy S2, Galaxy Tab 8,9, Galaxy Tab 10.1, Infuse 4G és Infuse 4G LTE (Droid Charge) készülékeket, azok kiegészítőit, a marketinganyagokat, csomagolást, stb. Erre azért is kerülhetett sor, mivel már bejelentett termékekről volt szó. A Samsung jogászai persze nem adták fel és az ítélet hirdetése után a bíróságtól azt kérték, hogy – mivel nem szeretnék, hogy később meggyanúsítsák őket – ők is láthassák az Apple új iPhone 5 és iPad 3 prototípusait, ezzel elkerülve a mindennemű hasonlóságot és egyezést.

Mondjuk nem tudom, hogy hogyan lehetne mindezt elkerülni egy érintőkijelzős modell esetében, legyen az akár mobil akár táblaeszköz. A bíróság azonban elutasította a Samsung beadványát, miszerint olyan termékekhez kértek hozzáférést, melyek hivatalosan még nem is léteznek. Azokat az Apple nem jelentette be, valamint még ha várhatóak is, sértené az üzleti tikokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

6 hozzászólás

 1. JamesS - 2011.06.24. 15:42

  egy újabb felesleges per

  kit érdekel hogy nézz ki a samsung telefonja

  iphone / ipad helyett nem a formai hasonlóság helyett fog valaki samsung telót / pad-ot venni

 2. JamesS - 2011.06.24. 15:51

  és nem is mert hasonló a menü

  a bele a lényeg és, hogy mennyire megbízható, mennyi használható progi van rá

  droid még kisgyerek az IOS hez képest

 3. Joco - 2011.06.30. 10:17

  Az Apple ismet nyero, csak igy tovabb.. Mellesleg Handrasnak van egy profi videoja ami be is bizonyitja h a Galaxy mekkora iPhone koppintas is. Erdemes megnezni!!

 4. Joco - 2011.06.30. 10:18

  JamesS: szerintem akinek Androidja van es tapogatott egy iPhone-t is annak a kovetkezo keszuleke egyertelmu iPhone lesz :D

Szólj hozzá Te is!