iPhone 4 – De mikor? – 2. rész

KeleMan 2010.09.15. 14:26 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 8 hozzászólás 193


(iPhone 4 a polcokon – a kép csak illusztráció!)

Sosem gondoltam volna, hogy erről újból fogok írni, de most mégis! Az előző bejegyzésben még mindenki augusztusra és szeptemberre datálta az iPhone 4 megjelenését. Sajnos nagyon valószínű, sőt szinte biztos, hogy ez nem így lesz. De azért nem kell nagyon megrémülni. A napokban a HWSW beszámolt arról, hogy megérkezett hazánkba az iPhone 4 szállítmány, így már semmi akadálya nincs annak, hogy a forgalmazás is napokon belül elkezdődjön. Bíztam a szeptember 17-i péntekben, de ez szinte már elképzelhetetlen. Sőt azt kell mondjam, hogy nem valószínű a szeptember 24-e sem. A legtöbb ember ezt így is gondolja. De nézzünk egy kicsit a dolgok mögé.

Az, hogy a készülékek már Magyarországon vannak és a logisztika is megfelelő lenne a terjesztés szempontjából, van nagyon sok más tényező is, melyre fel kell készülni. Az Apple megköveteli, hogy a lehető legfelkészültebb módon dobják piacra a készüléket. Hasonlóképp, mint az USA-ban az AT&T-nél, ahol nyáron még csak szabadságra sem engedi a vállalat az alkalmazottaikat, az Apple megköveteli, hogy az ügyfélszolgálatosok – mind személyes, mind telefonos – megfelelő oktatást kapjanak az új készülékről. Hiszen így felkészülhetnek a változásokra, valamint az ügyfélmegkeresésekre is megfelelő válaszokat tudjanak adni.

Nyilván nem egy Handrás féle XMS-ről van szó, vagy egy amerikai Apple Store-ról, ahol csak a megfelelő képzések és tanulmányok, oktatások elsajátítása után dolgozhat ott egy ember, de ezt az Apple ugyanúgy elvárja a mobilszolgáltatóktól is. Tehát! Vélhetően még a felkészülés időszaka zajlik jelenleg a T-Mobile-nál. E mellett más dolgok is közrejátszanak. Hasonlóképp, mint az előző 2 évben, az iPhone 3G és iPhone 3GS premierjén és azok megjelenésénél is a T-Mobile a MOM Parkban tartott rendezvényeket. Ezt is ugyanúgy le kell szervezni, meg kell beszélni, biztosítani kell a megfelelő feltételeket az iPhone 4 piacra kerüléséhez.

Update #1: Több forrásunk is jelezte és megerősítette azt a hírt, miszerint lehetséges, hogy idén nem csak egy, hanem egyből 2 helyszínen is lesz éjféli premier az iPhone 4 bevezetése alkalmából. Ezt elég érdekesnek tartom, mivel eddig a MOM Parkban lévő premierek mindig a lehető legjobb szervezésben zajlottak. A kiszolgálás mindig is gyors és zökkenőmentes volt, de azt elképzelhetőnek tartom, hogy a hatalmas hype miatt lehetséges, hogy a T-Mobile úgy döntött, hogy akár 2 helyet is szentel a premierre, ezáltal csökkentve a várakozók számát, valamint a lehetséges tömeget. Amint valami biztosat tudunk természetesen megosztjuk veletek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

8 hozzászólás

 1. Apple01 - 2010.09.15. 17:42

  Szerintem, ez a bizonyos fejtágítás már régen zajlik a T-nél. Nem akkor kezdik el, amikor megérkezik a telefon. És gondolom a T sem saját maga ellensége, hogy már egy egy hete kint lévő bannert (ami alapján hívások és érdeklődések százait kaphatják már) ennyire nagy intervallumra hagynának "lógva"

  Handras egy bejegyzésében smile jellel övezve azt írta, hogy a 09.24-es dátum nagyon is elképzelhető…

  • KeleMan - 2010.09.15. 18:25

   Hidd el nekem most folyik vagy fog folyni. Ott dolgozom, bár most szabin vagyok 9 napot! Juhééé:)

 2. hero - 2010.09.15. 19:14

  Akkor a 17-e teljesen lehetetlen?:S

 3. Lakat - 2010.09.15. 19:38

  "Az [origo] úgy értesült, hogy a jövő hét közepén, legkésőbb végén megkezdődik az Apple legújabb telefonja, az iPhone 4 magyarországi forgalmazása."

  "Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Mobile tulajdonosa."

  Na hogy is van ez???

 4. Lakat - 2010.09.15. 19:39
 5. KeleMan - 2010.09.15. 19:47

  Hero: Sajnos szeptember 17-én még biztos, hogy nem lesz!

  Lakat: Remélem igazad lesz! Én örülnék ennek a legjobban!

 6. Henczy - 2010.09.15. 19:52

  Engem tegnap hivtak a T-tol, hogy az osszegyujtott bonusz pontjaimat az o tanacsaik szerint koltsem el. A ficko kerdezte, hogy iPhone-t hasznalok-e, mivel latja a rendszerben, hogy Ikon 400-as csomagban vagyok. Mondom igen, erre kerdezi, hogy a 4-es erdekelne-e, mivel 1-2 HET ES ELKEZDIK FORGALMAZNI, es hat akkor varjam meg, es majd arra bevaltom a pontokat. Hmmm… Akkor most ez tereles volt, vagy Freudi elszolas?

  • KeleMan - 2010.09.15. 19:58

   Szerintem a kolléga csak figyelt arra, hogy neked jó legyen és figyelembe vette a te kényelmi szempontjaidat… :) Valóban, mivel ikon díjcsomagot csak iPhone készülékkel biztosítunk, így a kérdés jogos volt, hiszen lehet, hogy érdekelhet az iPhone 4. Én is úgy tudom, hogy 1-2 hét. Ha érdekel én is azt tanácsolom, hogy várj még és majd be tudod váltani a KAP pontjaidat.

   update #1 – A másik bejegyzésben töröltem a hozzászólásod, mivel itt megválaszolásra került!

Szólj hozzá Te is!