Bréking! 2010. október 1. – iPhone 4 hivatalos dátum?

Helme 2010.09.15. 16:42 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 28 hozzászólás 299

Bár KeleMan már írt róla a mai nap, azért egy kicsit utána jártam a dolgoknak. Egy nagyon megbízható forrásommal beszélgetve, aki a neve elhallgatását kérte, nem T-Mobile-os, de jó berkekben mozog azt a választ kaptam, hogy 4 lehetséges dátum van jelenleg. Ez főleg attól függ, hogy mekkora készletet kap a T-Mobile.

A lehetséges időpontok:

2010. szeptember 23.
2010. szeptember 24.
2010. szeptember 30.
2010. október 1.

Sajnos vélhetően az október 1-i dátum lesz az aktuális, ugyanis bármelyik időpontot is nézzük, csütörtökről péntekre virradó éjféli dátumot kapunk. A T-Mobile vélhetően nem szeretné, hogy a készletek nagyon hamar elfogyjanak, aztán menjen az anyázás (állítólag jelenleg 2 napra elegendő készlet van raktáron), ezért inkább kivár, hátha érkezik még szállítmány. Az árakról viszont egyáltalán nincs infó, az azonban biztos, hogy a jelenlegi iPhone 3GS 8GB-os készülék ára lényegesen fog csökkenni. Az is szinte biztosra mondható, hogy a MOM Parkban lesz a megnyitó és a party, de e mellett várhatóan a Duna Plázában is kinyitnak éjfélkor és ott is fogadják majd a vásárlóközönséget.

A bumper (dömper) dolgot viszont ne is kérdezzétek, pláne, hogy az ingyenes bumper, csak szeptember 30-ig jár. Állítólag, abból nem is kapott a T-Mobile. Már csak az árakra kell várni!

Update #1: Közben az Origo írt egy cikket, melyben állítják, a jövő hét végére megérkezhet az iPhone 4. Köszönjük Lakat-nak az infót!

Update #2: Több helyről erősítették meg, hogy a premierbuli két helyen fog zajlani, a Duna Plázában és a MOM Parkban, információink szerint az utóbbiban megint hatalmas partit szeretnének tartani.

Update #3: Úgy tudjuk, hogy a premier buli október elsején lesz, azaz csütörtökön kezdődik (30-a), de csak éjféltől – ami ugye már péntek –  kezdik el forgalmazni a készüléket, így ajándék tokot nem kell biztosítani.

Update #4 Biztosan nem 23-án, illetve 30-án kezdik el forgalmazni, ezek eddig is csak a premier buli lehetséges időpontjai voltak. Azaz már csak két nap játszik, vagy jövőhét péntek vagy pedig az azt követő.

Update #5 A Nol.hu piaci forrásokból úgy értesült, hogy jövőhét vége lesz a hivatalos premier. Azonban érdekes, hogy ott még csak úgy írnak, hogy mostanában fog érkezni az első adag, amikor pont ma futott be a második szállítmány.

Upedate #6 Nagyon úgy néz ki, hogy az Origónak és a Népszabadságnak egy a forrása, mindössze 8 perc telt el a publikálások közt a NOL javára, ami ugye azért is meglepő, mert az Origó hangoztatja, hogy T az anyacég. Kezd egyre érdekesebb lenni ez az egész.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

28 hozzászólás

 1. KeleMan - 2010.09.15. 19:13

  Én azért személy szerint jobban örülnék a 23-24-i időpontnak! Helme, ki volt a forrás? Privibe elküldöd?

 2. Kohi - 2010.09.15. 19:34

  Nekem is van egy jó forrásom aki igen, de igen magas pozícióban mozog a T-mobilnál! Sajnos nem nevezhetem meg, de annyit elárulok, hogy nem férfi. Na ő mondta, hogy egy dátumot nem adhat ki mert akkor kapásból lebukik és ki is rúgják, hatalmas kártérítési pert akasztva a saját nyakába! Ezért két irány dátumot adott meg egyik a 24 a másik az elseje! Bakker most jut eszembe, hogy hónapot nem mondott! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

  Nem nehéz ilyen sületlenségeket írni!

 3. KeleMan - 2010.09.15. 19:44

  Helme írta, hogy a forrás nem a T-nél dolgozik! Ezek találgatások! Nem ismerem a forrását. Viszont kíváncsi leszek kedves Kohi az arcodra, ha bejön a számítása és a forrás hitelessége! Én a T-nél dolgozom, de hidd el én sem tudok időpontot! És igen ebben igazad van, ha tudnám akkor sem mondhatnám el, mert nem kockáztatnám a munkahelyem. Az már más dolog, hogy pl. valszeg az árakat hamarabb fogom tudni, mint Handrás, vagy Plastik józsi, vagy akár Te. De akkor sem írnám le, mert valóban! Nem tehetném! Nem a népszerűségért készítjük az oldalt!:D Nektek készítjük! Lehet szeretni, lehet nem szeretni! De a trolloskodást nem toleráljuk!

 4. Helme - 2010.09.15. 21:54

  Kedves Kohi!

  A forrás megbízható, legutóbb Ő mondta el nekünk, hogy a MOM-ban lesz a nyitóbuli (3G), előbb tudtuk mint bármelyik hazai médium :)

 5. Krisz - 2010.09.16. 04:31

  Azt valaki megtudná mondani, hogy azok a készülékek amit már itthon fognak árusítani már javítottak lesznek, vagy nekünk is lesz térerő problémánk? Fontos lenne, mert nem szívesen adok ki ennyi pénzt ha még hibásat is kapok érte. Előre is köszi

 6. nasgool - 2010.09.16. 10:50

  Az az igazság hogy én is jobban örülnék a24.-ének, de össz egészében inkább buli nélkül,csendben "fű alatt" dobnák piacra.

  1 pénzt is spórolhatnának

  2 aki szeretne venni nem kellen még heteket várnia :-((

 7. Kohi - 2010.09.16. 12:01

  Helme és KeleMan! Nem trolloskodni akarok, ahogy írtad! Azok az információk amiket írtok és hivatkoztok meg nem nevezhető információkra azok olyanok mint amit én is írtam. Provokációnak, hangulat keltésnek, izgatásnak tökéletesek! De a mai világban az emberek sokkal többre vágynak ilyen töredék információknál. Mint ti is tudjátok rengetegen írogatnak blogokat és egyebeket. Sokan vannak a szenzáció hajhászok, de kevés igazán hiteles bloggal találkozom. Nem véletlen olvasom a Ti blogotokat is (egyébként rajtatok kívül rendszeresen még 4-et) és ezekből az infókból szűröm le ami nekem hír értékü! Nem bántani akartalak Titeket, de mint Ti is észre veszitek a céldátumhoz közeledve egyre több a jól értesült szifon rajongó. Ebből lett egy picit elegem! Bocs! Semmi konkrétum, csak a nagy semmi! egyébként bármennyire is hihetetlen én is a 24-én történő megjelenést jósolom kb. egy hónapja! Egyébként meg köszi, hogy vagytok! :)

 8. Izékebiz&eacu - 2010.09.16. 12:28

  Azért én nem mondanám biztosra az október 1.-et. Mint emlékeztek, Steve bácsi még júliusban azt mondta, hogy szeptember végére 88 országba, köztük hazánkba is eljutnak az iPhone 4 készülékek. Steve bácsi szokta tartani a szavát, és erre nagyon oda is figyel. Ha október 1-én lenne a premier, akkor már nem tartotta be ígéretét. Ergó, ahogy az [origo] is megírta, jövő héten jönnie kell. A péntek 24. egy nagyon jó időpont, 0:00 órától mindenki mehet, és megveheti.

  Nem vitatkozni szeretnék, de ez a legésszerűbb logika. 6-7 nap múlva fogják bejelenteni a premiert, az már szerintem másodlagos dolog, hogy hol és merre fogják azt árulni. Egy biztos van: MOM park.

  • KeleMan - 2010.09.16. 12:56

   Teljes mértékben egyetértek veled! Valóban a keynote-on Steve bácsi ezt mondta. Én is nagyon örülnék, ha szeptember 24-én jönne. Csak akkor adhatnának hozzá ingyen tokot. Míg ha október 1-én debütál akkor már nem kell…

 9. KeleMan - 2010.09.16. 13:03

  Kedves Kohi! Mi sem bántásból írtuk! Örülök, hogy olvasol bennünket. Valóban én is olvasom a többi 3-4 blogot. Egyáltalán nem szántuk provokációnak, csak valóban mivel mi is szereztünk információt, a saját forrásainkból, így ezt most közzétettük. Ha más blog ad ilyen infót, de arról mi nem tudunk, úgy azt nem írjuk meg. Érdekes módon sem az Origo, sem pedig a Nol nem fedte fel a forrását. Nem is lehet! Én is 24-ben bízom!

 10. Izékebiz&eacu - 2010.09.16. 13:03

  Figyelj. Nálunk a cégnél már megkapták kedden a vezetők az iPhone 4-eseket. Használtam is őket, fogtam a kezemben. Előtte is volt már alkalmam kipróbálni a készüléket. Kíváncsiságból el is kezdtem nyomorgászni, hogy valóban megtörténik-e a hálózatvesztés. Azt tapasztaltam, hogy nem. 20 percig össze-vissza markolásztam, de nem történt semmi. A bumper nekem személy szerint nem tetszik atelefonon. Nem is használnám, így nem is kérném.

 11. KeleMan - 2010.09.16. 13:06

  Így van! Szerintem sem lesz probléma a térerővel. Az Apple közben azt mondta, hogy nem gondolták volna, hogy ennyire elhanyagolható lesz az "Antennagate" probléma. (Pár napos hír.) Az is lehet, hogy októberben nem is lesz semmilyen áttervezett telefon…

 12. Izékebiz&eacu - 2010.09.16. 13:47

  Az antennagate egy csinált hangulatkeltést célzó "botrány", aminek nincs jelentősége. Egyértelmű, hogy a bika szarvát szerették volna letörni, csak ez nem sikerült. Nem hiába kapkodják világszerte az iPhone 4-eket.

 13. Jozsoo - 2010.09.16. 14:17

  A múlt héten láttam először bekapcsolt iPhone 4-et, ráadásul itthon, egy pécsi üzletben. Hát eddig is izgatott a retina display, de így élőben, közelről! Hihetetlen, milyem éles, tiszta, szép! Kár, hogy várnom kell majd vele jövő augusztusig, mert akkor jár le a 2 éves szerződésem a 3GS-re. Amúgy én október 1-t tartom valószínűbbnek, már csak azért is, mert akkorra már nem lesz érvényben a jelenlegi free bumper program. De ha előbb jönne, hát :) jöjjön.

  Valami hír az iPad hazai hivatalos forgalmazásáról?

 14. v - 2010.09.16. 14:36

  Azért egyébként ez az egész nagyon elszomorító és egyben felháborító.

  1. Egyszerűen nem értem az Apple-t, hogy kezdhet el valamit úgy értékesíteni, hogy nincs megfelelő mennyiségű készüléke raktáron, amivel a piaci ígényeket ki lehetne elégíteni. Szerintem ez nevetséges, főleg annak tükrében, hogy tapasztalatuk már bőven lehet, hiszen a 4. iPhone szériát dobják piacra.

  2. Kicsit közelítve hazánkhoz, a német T is lehúzhatja magát. Mi az, hogy még ott is 9 hét a várakozási idő. Ennyire nincsenek alkupozícióban, ez több mint gáz szerintem. Pedig hozzánk képest ott aztán bőven lenne fizetőképes kereslet.

  3. A magyar T pedig a legalja. Kabaré, hogy a környező országokban már hetek óta megy az értékesítés (csehek, szlovákok) nálunk pedig még hivatalos dátum sincs… :( Gratulálok a menedzsmentnek! Úgy látszik még a CEE régióról is leszakadtunk. :(

 15. Izékebiz&eacu - 2010.09.16. 14:48

  A bumpert európai országokban sem adják ingyen. Eddig sem adták, ezután sem fogják.

  • KeleMan - 2010.09.16. 15:31

   Ezt nem tudtam, ez biztos? A bumper program keretében sem? Mert azt olvastam, hogy valaki vett Franciaországban iPhone 4-et, valóban nem adtak neki ingyen dömpert, de mondták, hogy töltse le a programot (iPhone Case) és majd kiszállítják, csak regisztrálnia kell.

 16. Izékebiz&eacu - 2010.09.16. 16:07

  Igen, regelnie kell, le kell tölteni, meg minden. Viszont a magyar AppStore-ban ilyen program nincs. Nem is lesz.

  Sőt, osztrák ismerősöm kérdeztem, nekik sincs ilyen lehetőségük, de nincs is rá szükség. A dömper nélküli szifon 1000szer jobban néz ki.

 17. Kelley G. Tedd - 2010.09.16. 19:20

  Ma beszeltem tobb ismerossel a Magyar Telekomnal a megjelenessel kapcsolatossan – kicsi halakkal es kozebso halakkal es nagyon probalnak ok is kideriteni cegen belul a megjelenes idopontjat. Azt mondjak hogy cegen belul soha nem volt olyan dolog ami anyire titkossan van megtartva.

  Azon kivul ma Gorogorszagba jottem es talalkoztam egy uzleti ismerossel aki a Gorog Vodafonnal az egyik Sales vezeto. O azt mondja hogy Gorogorszagban mindenki azt hiszi hogy ok is nagyon titkossan tartjak meg az iPhone4 megjeleneset hogy minnel nagyobb dolgot csinalni, ahol, legalabb itt, az az igazsag hogy egyseruen az Apple nem tudja hogy pontossan mikorra lesz kepes szalitani. O feltetelezte hogy akar az lehet Magyaroszagon is, szerinte.

 18. moma - 2010.09.16. 22:48

  hello!

  engem az érdekelne, hogy egy ismerősöm megy ki 7végén New Yorkba és hogy ő ott tudna független iphone 4et venni!? vagy elvan ott is fogyva vagy kinn hogy van ez !?

  köszi

 19. st0nE - 2010.09.17. 03:10

  En Angliaban vettem es az enyemhez se jart Dömper!! Case progi app es jobb is mert sokkal jobb tokokat lehet kapni mint a Bumper es szerintem dragabbak is igy megeri "megerte" ezeket valasztani.. 15-20 eurojert meg Veszel bumpert majd ha lehet kapni:] Amugy a mai Ipad hirhez szolva hogy hol kerul majd legkozelebb forgalomba meglepo de pl Daniaban Svedben es Finnben sem lehet meg kapni… :S

 20. karika - 2010.09.17. 11:09

  moma: kint úgy tudom h csak amerikai állampolgár vehet csakis előfizetéssel, szal függetlenül nem valószínű h tud venni hivatalosan.

 21. Garou - 2010.09.17. 12:21

  Ez mennyire lehet igaz szerintetek? (Forrás: appleblog)

  Ki kellett végeznünk pár embert, míg eddig az infóig eljutottunk, de nem bánjuk. Most úgy tudni, a T-Mobile szeptember 25-én vagy 26-án éjfélkor kezdi meg az árusítást, ebből szerintem valószínűbb a szombat. Ekkor lehet megrohamozni a kezdő készleteket.

  További infó, hogy iPadet mindenképpen jön még idén Magyarországra, ami mondjuk nem meglepő, ha Ecuador is kapott már. Viszont érdemes meggondolni az azonnali vásárlást: ha a szokásos termékciklust vesszük alapul, akkor jövő januárban már bemutatják a következő generációs modellt, márciusban pedig már előrendeléseket lehet leadni az iPad 2-re.

  update: Megtudtuk azt is, hogy nem várható előrendelés az iPhone 4-ből, a készlet amúgy is elfogy legfeljebb néhány nap alatt, így marad a sorban állás.

  • KeleMan - 2010.09.17. 14:00

   Szerintem igaz lehet, Magyarósiék jól nyomják a dolgokat!

 22. woodie - 2010.09.17. 14:03

  Garou: A cikk maga mellélőtt szerintem, de ha nekem nem hiszel, akkor olvasd el alatta a kommenteket…Handras és angelday tudják mit beszélnek;)

 23. Helme - 2010.09.17. 20:54

  Nekünk is mindkét időpontot mondta a forrás, saját okfejtésből jött reálisabbnak az október 1, mert akkor még nem tudtunk annyi információt a support csapat oktatásáról. Keddig minden kiderül :)

 24. Dzsoni - 2010.09.18. 14:15

  Egy arat ha majd tudtok lecci:). Szulinapra lenne es ossze kene szerveznem ra a casht;)

Szólj hozzá Te is!