Botrány! Steve Jobs játszik velünk?

Helme 2010.07.17. 14:06 Apple, iPhone, Steve Jobs 1 db 476

Ingyen tok

Feltehetőleg mindenki – akit egy kicsit is érdekel az Apple világa – hallott már arról, hogy az iPhone 4 nem olyan tökéletes és precíz termék, mint ahogy azt megálmodták a titkos fejlesztőlaboratóriumban. Bizony, tanulhattuk technika órán még általános iskolásként a kőkorszakban, hogy az ember egy tökéletes vezető. Nos, ezt jól példázza az új almás telefon, hiszen olyan szépen rövidre lehet zárni a kezünkkel, hogy öröm nézni. Eddig sokan azt találgatták, hogy egy új frissítés megoldhatja-e a problémát, de Steve Jobs elárulta, nem ilyen egyszerű a megoldás. Pénteken összehívott egy nagy sajtótájékoztatót, mely előtt mindenki azt hitte, végre itt van a megoldás, de nem… Csupán reagálni szerettek volna a vádakra – meg természetesen befogni az elégedetlenkedők száját. A rendezvény egy elég érdekes dallal indult, ami lényegében arról szól, hogy valóban létezik a hiba, mégis az átlagos felhasználóknál szinte előcsalogathatatlan. A vezér az érzelmekre akart hatni éppen ezért most ő jelentette ki azt a tényt, amit a legfanatikusabb Apple rajongók soha nem lesznek képesek belátni: ,, nem vagyunk tökéletesek”.

Az Apple ingyen tokot ad

Mindenesetre azt mondta, hogy a vásárlóikat boldoggá akarják tenni, ezért komoly erőfeszítéseket tesznek, így már keresik a megoldást a problémára. Éppen ezért minden tulajdonosnak ingyen tokot biztosítanak, ez által a probléma megszűnik. Aki már korábban beruházott rá, annak visszatérítik az árát. Ha valaki továbbra is elégedetlen 30 napon belül visszaviheti a készüléket Azt érdemes megemlíteni, hogy mindössze fél százalék jelezte azt, hogy gondja van a telefonnal. Ezt két részről is megvizsgálhatjuk. Az Apple örülhet, mert ez az adat igazán kedvező, míg a vásárlók dühönghetnek, hiszen mindig lehet hallani: ,, eme cég termékei azért drágábbak, mint a versenytársai, mert a minőséget meg kell fizetni”. Akkor ez az indoklás csak csúsztatás, vagy pedig igaz az a megállapítás, hogy tömegtermelés hatására a minőség is romlik?

El is érkeztünk az igazán botrány részhez, ugyanis van itt még egy olyan dolog, ami cseppet összeesküvés elmélet gyanús, mégis érdemes vele foglalkozni. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy nem csak az iPhone 4 képes elveszteni a pálcikákat, hanem a Samsung Omnia II, a HTC Droid Eris, a BlacBerry Bold 9700, no meg az iPhone 3GS is hasonló betegségben szenved.Olyan furcsa, hogy ez eddig senkinek nem tűnt fel, csak az új készülék piacra dobása után jött a nagy hiszti. Sőt, kijelenthetjük, hogy valószínűleg senkinek sem tűnt volna fel a probléma, ha nem kerül fel a videó az internetre és nem úgy lett volna tálalva, hogy az Apple egy szar telefont adott ki. Így aztán elképzelhető az is, hogy ez egy szándékos provokálás, Steve direkt ezért nem akarta kijavítani a hibát, amiről már korábban tudott. Profin sakkozta ki a dolgot, ami olyan szintű ingyen reklámot ad, ami egy termék bevezetésénél felbecsülhetetlen értékkel bír.

Bár az emberek háborognak, ingyen tokkal el lehet őket hallgattatni szeptember 30-ig, hiszen csak eddig adnak burkolatot ajándékba. Éppen ezért számításba vehető, hogy októbertől már semmi gond nem lesz a telefonokkal, sőt akár már most is meg tudnák csinálni, csak a napi két cikk a legnagyobb portálokon igazán szépen mutat még akkor is, ha az éppen negatív. Azért arra leszek én igazán kíváncsi, hogy ez a móka Magyarországra érvényes lesz-e, mert az előzetes jóslatok szerint augusztus közepétől – a harmadik körben – lesz kapható az új iPhone, elméletben itt is kéne adni a készülék mellé tokot. Ha nem a harmadik, hanem a negyedik körben ér csak el hozzánk a hullám az azt jelenti, hogy minket nagyon megszívatott az Apple, ugyanis csak szeptember közepe – inkább vége – felé lesz elérhető hazánkban, ezért ha valaki későn reagál, akkor nem élhet ezzel a lehetőséggel. Eléggé meggondolandó a vétel abban az esetben, ha csak a negyedik hullámban ér el hozzánk, mert akkor érdemes kivárni azt, hogy a készlet kifogyjon és az új, – feltehetőleg már problémamentes – adagból választhassunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

Szólj hozzá Te is!