Feloldotta Izrael az iPad tilalmát

KeleMan 2010.04.27. 11:28 Apple, Egyéb, iPad 1 db 131

Az Apple táblagépét azért nem lehetett bevinni Izraelbe, mert a helyi hírközlési hatóságok aggályai szerint az iPad megzavarhatta volna a wifi-hálózatokat. Mostanra kiderült, hogy erről nincs szó, így feloldották az eszköz bevitelének tilalmát. Az izraeli távközlési minisztérium nyilatkozatai szerint a tárca szakértői alapos technológiai vizsgálatnak vetették alá az Apple táblagépét, mielőtt engedélyezték volna annak bevitelét az országba.

Az iPad importját korábban azért tiltották meg, mert aggályok merültek fel az eszköz vezeték nélküli funkcióival kapcsolatban. A hatóságok gyanúja szerint interferálhatott volna más berendezésekkel, azaz megzavarhatta volna a wifis eszközök kommunikációját. Az iPad betiltását az izraeli hatóságok nagyon komolyan vették, az országba Amerikából behozott példányokból közel tizet le is foglaltak a vámosok az ország nemzetközi repülőterén. A tiltás feloldása nyomán ezeket a készülékeket használatba vehetik megvásárlóik.

Bár Izrael hírközlési szabályai nem térnek el gyökeresen például az európai országokétól, mégis csupán ebben az országban került sor a termék betiltására. Azt az izraeli szaktárca is beismerte, hogy az eset PR szempontból nem volt épp szerencsés, szóvivője azonban úgy véli, egy hét alatt elvégezték a szükséges vizsgálatokat, azaz legalább nagyon gyorsan reagáltak a problémára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

Szólj hozzá Te is!