iCade – Retró mánia közeledik?

KeleMan 2010.04.05. 13:21 Apple, iPad, Játékok, Kiegészítők 0 db 626

Az iPad megjelenésével ismét – mint anno az iPhone közeledtével – belendült az USA-ban a piaca azoknak az eszközöknek, amelyek így vagy úgy, de megpróbálják meglovagolni az Apple sikerét. Különböző kiegészítők megjelenése várható tehát, melyek leginkább a készülék védelmét szolgálják, de ezekről már írtam (Happy Owl Studio, Beyzacases, Hard Candy Cases). A most soron következő azonban egyedülálló a maga nemében. Egy teljesen új eszközt terveztek, ami afféle játékautomata benyomását kelti. Van rajta két hatalmas piros gomb, plusz megspékelték még egy bazinagy piros joystickkal is. Kijelzője azonban nincs, tudniillik a kijelző maga az iPad. A keretbe beillesztve az iPad-et, csatlakozik az egységre és érzékeli a retro játékokat. Ahogy az iPad-e elindítjuk pl. a Donkey Kong-ot manuálisan vezérelhetjük azt a készülék segítségével. Mondjuk értelmét nem látom, de tőlünk nyugatabbra biztos, hogy lesz piaca.

A programot pedig, mely az iCade névre hallgat április 3-án adták be a fejlesztők elbírálásra az AppStore-ba. A készülék lelkét egy MAME emulátor adja, a megszokott 30 tűs csatlakozó mellett egy 2.1-es hangrendszer is beépítésre került mélynyomóval együtt. Miután csatlakoztattuk az iPad-et, önfeledten játszhatunk, nem kell arra figyelni, hogy lemerül az iPad, mivel egy 10W-os USB gondoskodik az áramellátásról is, szóval kapunk egy töltőt is.

A készülék ára kicsit borsos, 149,99$, akit azonban ez nem rettentett el a vásárlástól, az itt tájékozódhat és leadhatja a megrendelést: ThinkGeek.com

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!