Sztrájk bónusz megvonás miatt

KeleMan 2010.01.19. 14:36 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 139

Az Apple egyik fő kijelző-beszállítójánál, a Wintek Corporation-nél igen komoly gondok támadtak múlt hét pénteken, így elképzelhető, hogy akadozni fog az iPhone szállítás. Kínában, Suzhou-ban található az iPhone-ok kijelzőjét készítő gyár, ahol kétezer ember kezdett nemrégiben sztrájkba, mert nem kapták meg a tavalyra beígért bónuszt, pedig sokat termeltek, megérdemelték volna…

A sztrájkot azonban nemcsak munkabeszüntetéssel jelezték a tajvani székhelyű munkaadó, a Wintek Corp. felé, hanem mindent összetörtek amit csak tudtak… A gyártósort, a gépeket, sőt még a kész termékeket is. Arról egyenlőre nincsenek pontos hírek, hogy ez mennyiben befolyásolja majd az Apple iPhone modellek szállítását, bár merem feltételezni, hogy ennek következtében elég nagy mértékben csökkenhet a szállított mennyiség.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!